Події

Стукав у двері, а потім вдерся через вікно: у передмісті Бердичева чоловік пограбував односельчанку

29 November 2022, 12:42

Увечері 28 листопада до поліції надійшло повідомлення про пограбування жительки одного із сіл під Бердичевом просто в її будинку. Чоловік розбив шибку після відмови господарки відімкнути двері, відібрав мобільний телефон і утік. Розшукали і затримали дебошира поліцейські вже упродовж години. Триває досудове розслідування.

Про це 29 листопада повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Повідомлення про подію надійшло до Бердичівського райвідділу поліції близько 22 години. За словами заявниці, 47-річної жительки Гришковецької громади, до її будинку вдерся агресивний односелець, після перепалки із господаркою силоміць вихопив з рук її мобільний телефон і втік.

Уже на місці події правоохоронці з’ясували детальні обставини. Як виявилось, увечері на порозі будинку заявниці з’явився 58-річний місцевий житель. Він стукав у двері і вимагав впустити його. Отримавши відмову, чоловік не заспокоївся, а розбив віконне скло і так потрапив у помешкання. Жінка підняла галас, тож непроханий гість вирвав з її рук мобільник і поспішив зникнути.

«Про цього чоловіка у селі люди відзивалися недобре, подекуди навіть побоювались. Раніше він уже мав проблеми із законом, притягувався до кримінальної відповідальності та вів асоціальний спосіб життя. Зібравши необхідні відомості та свідчення на місці події, наші оперативники та поліцейські сектору реагування швидко відшукали причетного до протиправного діяння», – розповів начальник Бердичівського райвідділу поліції Сергій Рудницький.

Чоловіка застали за місцем його проживання. За зовнішніми ознаками він перебував напідпитку. Правоохоронцям розповів, що прийшов до односельчанки по сірники та розізлився, коли почув відмову. Відібраний у жінки телефон поліцейські вилучили.

За погодженням з Бердичівською окружною прокуратурою правоохоронці затримали чоловіка у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Нині триває розслідування за ч. 4 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення йому підозри та обрання запобіжного заходу.

За чинним законодавством пограбування, вчинене в умовах воєнного стану, карається позбавленням волі на строк від 7 до 10 років.

Як повідомляв Житомир.info, 8 листопада 2022 року на Крошні у Житомирі молодий чоловік пограбував 83-річну жінку. Зухвалець зайшов до будинку у той момент, коли бабуся вийшла на подвір’я. Повернувшись в оселю, пенсіонерка застала там незнайомця, який господарював в одній з кімнат. Зустрівшись з жінкою, чоловік утік, прихопивши її заощадження – 20 тис. грн. Проте чоловіка, 26-річного жителя Малина, оперативно затримали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пограбування грабіж телефон Бердичів Гришківці  
Матеріали по темі