Здоров'я

Житомирщина отримала мобільну лабораторію від Уряду США для тестування і діагностики інфекційних хвороб

29 November 2022, 14:06

Житомирщина отримала мобільну лабораторію із сучасним обладнанням для тестувань та проведення діагностики інфекційних хвороб. Медична допомога надійшла від Уряду США, за фінансової підтримки USAID. Особисто передати яку до Житомира приїхали Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Бріджит Брінк, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко та голова Бюро ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт.

«Допомога США - це не тільки зброя, навчання наших військових, а і вкрай необхідне обладнання, яке буде використовуватись безумовно у мирному нашому житті. Найвіддаленіші куточки Житомирщини відтепер будуть забезпечені швидким і якісним тестуванням», - розповідає голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«Ця лабораторія дозволяє проводити три тисячі тестів ПЛР, а також на інші захворювання. Ми провели навчання для медичних працівників, які працюватимуть у лабораторії. Тому вони вже готові приступити до роботи. Варто зазначити, що ця лабораторія здатна працювати в зимових умовах, за низьких температур до - 20», - додає Ярно Хабіхт голова Бюро ВООЗ в Україні.

Більше того, лабораторія може працювати і за відсутності електроенергії - на генераторах. Загалом Україна отримає таких три мобільні лабораторії, які невдовзі підсилять автобусами та автівками, - зазначає міністр охорони здоров’я.

«Зараз ми маємо дві таких лабораторії, очікуємо на третю. На перших порах цього буде достатньо, щоб оперативно реагувати на загрози і підсилювати центр контролю і профілактики хвороб в тих регіонах, де буде спалах інфекційної хвороби. Вони будуть використовуватись і для проведення тестувань у віддалених населених пунктах. До таких лабораторій ми очікуємо іще поставку автобусів, автомобілів, які будуть курсувати між пунктом забору і лабораторією, перевозити зразки. Тому, буде зовсім нова мережа для проведення тестувань і діагностики інфекційних хвороб», - коментує Віктор Ляшко міністр охорони здоров’я України

Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні зауважує: окрім мобільних лабораторій, Україна отримає ще фінансову допомогу на потреби медичної сфери.

«Сполучені Штати виділяють допомогу в розмірі 13 млн доларів, які підуть на оплату медичних послуг. Разом із тим і на виплату заробітної плати медичним працівникам», - підсумовує Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Бріджит Брінк.

Нагадаємо, цього ж дня, 29 листопада, мер Сергій Сухомлин зустрівся з Послом США в Україні Бріджит Енн Брінк і розповів, що Житомир має потребу у генераторах та трансформаторах: США уже пообіцяли забезпечити всім необхідним.

Як повідомляв Житомир.info, 14 листопада 2022 року житомирська лікарня отримала два наркозно-дихальні апарати, закуплені коштом UNITED24.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: допомога мобільна лабораторія США Брінк Хабіхт Ляшко Бунечко 
Матеріали по темі