Суспільство

В Житомирській області ще один райцентр відмовився від встановлення новорічної ялинки на центральній площі

29 November 2022, 14:44

Цього року в період новорічно-різдвяних днів, центральну ялинку на площі Лесі Українки у Звягелі (колишній Новоград-Волинський) не встановлюватимуть, також не буде і традиційних масових заходів.

Про це 29 листопада 2022 року повідомила пресслужба Новоград-Волинської міської ради.

«Таке рішення було прийняте керівництвом громади за результатами обговорення на апаратній нараді міського голови з керівниками виконавчих органів міської ради, зважаючи на думку громадськості, висловлену в інформаційному просторі громади. Також взяли до уваги досвід планування організації новорічно-різдвяного періоду в інших містах, в тому числі й міст-побратимів, про що йшлося 15 листопада під час онлайн зустрічі міського голови Миколи Боровця із представниками Галицької, Бориславської, Долинської, Миргородської та Коломийської громад. Врахували також результати опитування батьківської спільноти у закладах освіти, яке проводилося з 21 по 25 листопада. Згідно з опитуванням, у якому взяло участь 3804 батьків, «за» проведення міських заходів в громаді проголосувало 17% опитаних, «проти» – 83%. Однак, більшість батьків висловилася за проведення заходів у закладах освіти. Діти та малеча громади не залишаться без зимової атмосфери – в закладах та установах, з дотриманням заходів безпеки в умовах воєнного стану будуть проводитися святкові новорічно-різдвяні заходи», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Коростені цього року не будуть встановлювати головну ялинку міста на майданчику біля палацу культури, але прикрасять металеву ялиночку на центральній площі над фонтаном.

Якими в 2021 році були головні новорічні ялинки у чотирьох найбільших містах Житомирської області дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, 16 листопада 2022 року мер Житомира розповідав, що в місті не планують проводити масові святкові заходи напередодні 2023 нового року, а зекономлені кошти витратять на подарунки дітям. 17 листопада начальниця управління культури Ілона Колодій інформувала про плани святкування: організувати тематичні майстер-класи для дітей та встановити будиночок святого Миколая, який залишився з минулих років. 18 листопада управління культури Житомирської міської ради опублікувало намір укласти угоду з ПП «Торговий Дім «Солодкий світ» на придбання 20 тис. 100 новорічних подарунків за 975,7 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Звягель ялинка Новий рік  
Матеріали по темі