Події

У Житомирській області чоловік перевозив колоди вільхи без документів: правоохоронці вилучили КамАЗ разом із деревиною

30 November 2022, 11:35

У смт Новій Боровій ввечері 28 листопада правоохоронці зупинили для перевірки вантажівку з вільховими колодами. Як з’ясувалось, документів, що підтверджували б легальність походження та перевезення лісопродукції, у водія не було. Нині триває встановлення всіх обставин.

Про це 30 листопада повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області

«Пізнього вечора 28 листопада інспектори сектору реагування відділення поліції №4 (смт Хорошів) Житомирського РУП зупинили автомобіль «Камаз» для перевірки. За кермом перебував 43-річний житель Оліївської громади. Під час огляду вантажу з’ясувалось, що він перевозить вільхові колоди. Документів, які б підтверджували законність походження та перевезення лісопродукції, чоловік не надав. Попередньо він пояснив, що завантажив автомобіль на полі неподалік смт Нової Борової на прохання місцевого жителя, однак необхідних документів для легального перевезення деревини, не отримав. Усі обставини задокументували працівники слідчо-оперативної групи поліції», - йдеться в повідомленні.

Транспортний засіб з вантажем, обсягом близько 12 м3, правоохоронці вилучили. Законодавством незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу (ч. 1 ст. 246 КК України) карається штрафом від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, 28 листопада близько 21:30 у Олевську поліцейські зупинили дві вантажівки, в яких перевозились колоди сосни без належних документів. Деревину та автівки вилучили, триває з’ясування обставин.

Як повідомляв Житомир.info, 24 листопада близько 15:20 на виїзді з с. Рудні-Миколаївки Ємільчинської громади правоохоронці зупинили для перевірки ЗІЛ з дубовими колодами. Як з’ясувалось, документів, що підтверджували б легальність перевезення лісопродукції, у водія не було: деревину вилучили.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: деревина дерево 
Матеріали по темі