Економіка

Аграрії Житомирської області можуть подати заявку на отримання техніки для завантаження та розвантаження зернових рукавів

1 December 2022, 15:08

Житомирські аграрії можуть реєструватися для отримання техніки із завантаження та розвантаження зернових рукавів.

Про це 1 грудня повідомила пресслужба Житомирської обласної військової адміністрації.

«Аграрії отримають 105 комплектів спеціальної техніки для завантаження/розвантаження зернових рукавів. Один комплект складається із 1 завантажувача, 1 розвантажувача та 1 бункера-перевантажувача, та надаватиметься у розрахунку для завантаження щонайменше 292 зернових рукавів», – йдеться у повідомленні.

Реєстрація відбуватиметься у два етапи: для отримувачів техніки та для обрання їх сільгоспвиробниками – до 7 грудня та до 11 грудня відповідно.

Зазначено, що додатково 2 грудня 2022 року об 11:00 буде проведено вебінар щодо умов участі у програмі. Посилання для участі у заході: https://fao.zoom.us/j/97321286492.

Подробиці: https://bit.ly/3OLMGxi.

Нагадаємо, 7 листопада 2022 року начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко інформував, що область отримала 2255 рукавів для зберігання зерна. Такі засоби тимчасового зберігання врожаю дозволять аграрним підприємствам області захистити майже 500 тисяч тонн нового врожаю.

Як повідомляв Житомир.info, 22 вересня 2022 року в Житомирі відбулось засідання аграрного комітету на чолі з головою Комітету ВР України з питань аграрної та земельної політики. На ньому обговорювали стан та перспективи розвитку аграрного сектору в Поліській зоні в умовах війни. Зокрема, голова Житомирської військової адміністрації та представники профільного департаменту зазначили: через війну та несприятливі погодні умови Житомирщина хоч і не змогла на сто відсотків виконати план зі збирання врожаю, втім по більшості показникам вдалося вийти на рівень 2021 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АПК урожай зернові зерно рукав для зберігання зерна зерновий рукав  
Матеріали по темі