Місто

Без світла 70% Житомира, електротранспорт не ходитиме, а робота шкіл та садочків під питанням

5 December 2022, 18:24

Декілька ракет збили біля Житомирської області. Станом на 17:00 близько 70% Житомира без світла, але електроенергію мають подати.

Про це ввечері 5 грудня розповів Житомирський міський голова Сергій Сухомлин під час брифінгу для журналістів.

«Під час вітання волонтерів росія підняла свої стратегічні бомбардувальники і через пів години зробила масовий пуск ракет по Україні, після чого було чотири «Калібра» з чорного моря. Приблизно о 14:21 була додаткова хвиля ракетного удару по Україні. Одна з ракет пройшла над Житомиром. Декілька ракет збили поблизу Житомирської області, невідомо куди вони йшли. По Житомиру не було влучань, але це не означає, що ситуація у нас легка, бо сусідні області: Хмельницька, Вінницька, Київська, удар по Трипільській ТЕЦ був нанесений. Тому місто поки без світла. Трохи подали електроенергії в район Польової, заживили перший підйом водоканалу. Зараз вже підключена найбільша котельня на вул. Жуйка, це добре, бо дитяча та обласна лікарні й наша перша лікарня з теплом. Зараз 70 % без електроенергії. Ситуація складна, але енергетики роблять усе можливе, ми постійно з ними на зв'язку. Очікуємо підключення електроенергії, після 19:00-20:00, але не можу сказати, у якому об'ємі вона буде. Ми очікуємо, що більша частина Житомира буде з електроенергією. Паралельно у цей момент йде монтаж генераторів, які прибули три дні тому. Сьогодні ми ще очікуємо, через пів години мають прибути генератори, поставимо їх в район Богунії, там велика котельня, яка подає тепло на місто та на другу лікарню, і на інші котельні», - говорить Житомирський міський голова.


Тролейбуси та трамваї 6 грудня не ходитимуть. А ось робота шкіл та садочків наразі під питанням.

«Електротранспорт завтра точно працювати не буде. Робота шкіл та садочків буде залежати від ситуації з подачею електроенергії, і ця інформація буде ближче до 21:00 години. Після 21:00 дамо інформацію по роботі шкіл і садочків на завтра», - сказав мер.

Згодом, о 18:22 год, вийшовши в ефір, міський голова Сергій Сухомлин зазначив, що перший і другий підйоми водоканалу з електроенергією, тож підприємство починає подавати воду на місто.

«Є приємні новини. Перший-другий підйом водоканалу з електричною енергією, тому починаємо подавати воду на місто. І також запускаємо електроенергію в Житомир. Поступово електроенергія буде, маю надію, у всіх районах міста Житомира. Включаємось. Величезна подяка нашим енергетикам і Збройним Силам України», – сказав мер.


Нагадаємо, у вечірньому зверненні мер повідомив, що над Житомиром пролетіла одна ракета, але все нормально.

Як повідомляв Житомир.info, 5 грудня близько 14:30 у Житомир був знеструмлений, після 15:00 мер повідомив, що є «прильоти» в сусідніх областях, а електропостачання в Житомирі частково відновлене. Цього дня повітряна тривога в Житомирській області була оголошена о 13:10 і тривала три години.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електропостачання електроенергія Сухомлин водоканал ракета світло  
Матеріали по темі