Події

Не увімкнув поворот і їздив без посвідчення: водій із Житомирської області намагався відкупитися від поліцейських за 2 тис. грн

9 December 2022, 15:44

Житель одного з сіл Потіївської територіальної громади 8 грудня запропонував поліцейським гроші, аби уникнути відповідальності за кермування транспортним засобом без відповідних документів. Факт спроби підкупу правоохоронців був задокументований. Нині розпочате кримінальне провадження.

Про це 9 грудня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області

«8 грудня інспектори сектору реагування Житомирського районного управління поліції під час патрулювання в одному з сіл Потіївської територіальної громади зупинили автомобіль «ВАЗ-2101», водій якого не увімкнув покажчик повороту. Під час спілкування з водієм, 38-річним місцевим жителем, поліцейські встановили, що чоловік кермував транспортним засобом, не маючи при собі посвідчення водія. Він зізнався, що у нього взагалі немає такого документа. За таких обставин поліцейські склали матеріали про адміністративне правопорушення за ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом). Під час їх оформлення чоловік, аби уникнути відповідальності, запропонував правоохоронцям винагороду у сумі 2000 гривень», - йдеться в повідомленні.

Відтак факт пропозиції хабаря був задокументований слідчо-оперативною групою відділення поліції №3 Житомирського районного управління, яка прибула на місце події. Попередня правова кваліфікація – ч.1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

За чинним законодавством подібні дії караються від штрафу до обмеження або позбавлення волі терміном від 2 до 4 років.

Нагадаємо, 22 листопада у Житомирській області задокументували черговий факт спроби дачі хабаря правоохоронцям. У Любарській громаді поліцейські сектору реагування зупинили автомобіль Toyota за порушення водієм Правил дорожнього руху і виявили, що керманич напідпитку. Чоловік невдало намагався відкупитися і поклав у службове авто поліції 1200 грн, тож тепер йому загрожує ще й кримінальна відповідальність.

Як повідомляв Житомир.info, вночі 19 листопада 2022 року під Житомиром поліцейські допомогли вибратися із замету керманичу BMW і викрили його нетверезий стан. Щоб уникнути відповідальності за адмінправопорушення, молодик спробував відкупитися і запропонував поліцейським близько півтори тисячі гривень хабаря.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар поліцейський водій 
Матеріали по темі