Новини компаній

Як і за допомогою чого швидко відремонтувати пошкоджений будинок

12 December 2022, 10:52

Кількість приватних будинків, значно пошкоджених або зруйнованих від військових дій та обстрілів, обчислюється десятками тисяч. У більшій частині постраждалих будинків залишаються мешканці, які мають пережити зиму.

Перед власниками нерухомості стоїть гостре та невідкладне завдання – підготуватись до холодів, а це означає відремонтувати дахи, стіни, вікна, щоб зберегти внутрішнє тепло у приміщеннях. Рівень ремонту має бути таким, щоб у будинку можна було прожити до весни та надходження фінансування на капітальне відновлення.

Будівельні організації пропонують послуги з нового будівництва житлової нерухомості, але лише мала частина постраждалого населення готова оплачувати повний цикл робіт. Є технічні можливості відновлення будинків навіть у разі великих руйнувань, якщо застосовувати нові технології та матеріали.

Один зі способів – це використання легких, недорогих панелей для стін, перекриттів та дахів. Київське виробничо-будівельне підприємство за каркасними та модульними технологіями готове до виконання термінових ремонтних робіт та відновлення зруйнованих частин малоповерхових житлових будівель. З особливостями будівельної методики та матеріалів можна ознайомитись на сайті компанії за адресою - https://lighthouse.kyiv.ua/tsiny/paneli-sip з корисною інформацією для тих, хто потребує житла.

Що можна відремонтувати?

Розбиту важким снарядом стіну, швидше за все, доведеться збудувати заново. Вікна та двері можна поміняти, якщо цілими залишилися укоси та перекриття. Розбитий вибухом бомби дах слід розібрати, а потім зробити новий, якщо постраждала кроквяна конструкція, а не просто покрівельне покриття. Внутрішні стіни та перегородки відновлюються досить просто і швидко, оскільки на них не спираються перекриття поверху чи горища. Якщо будинок зруйнований до фундаменту, то розмову слід вести про нове будівництво.

СІП-панель як універсальний матеріал для швидкого ремонту

Наше підприємство випускає панельну продукцію, готову до монтажу на будівельній ділянці. СІП-панелі виготовляються з імпортних матеріалів – пінополістиролу, OSB-плит та клею. Виходить міцний виріб для несучих стін та внутрішніх перегородок, а також для горизонтальних перекриттів між поверхами та на скатному даху. Плита витримує багатотонний тиск при вертикальному та бічному додатку сили.

З СІП-панелі можна відремонтувати або замінити такі елементи зруйнованої конструкції:

  • Мансардний поверх. Його можна побудувати заново, що зменшить загальну вагу будинку та покращить систему збереження тепла. За умови, що пошкоджений скатний, кроквяний дах теж накриють панелями, які не пропускають всередину вологу, повітря, холод.
  • Прибудова. Якщо будинок частково зруйнований з однієї зі сторін, після видалення залишків стін на тому ж місці сконструювати прибудову, але вже з легких СІП-панелей. Інженери знають, як прив'язати до стін, що залишилися, новий об'єм.
  • Надбудова. Під час ремонту можна просто додати ще один поверх, тим більше що загальна вага збільшиться не на тонни, а лише на кілька сотень кілограм. Додатковий тиск фундамент витримає без проблем.
  • Підлога. А ще можна побудувати нову, абсолютно рівну підлогу з тих самих СІП-панелей, якщо колишня система занепала або зруйнована вибухами.

Застосування в ремонті житлових будинків технології легкого та швидкого будівництва із СІП-панелей дає можливість заселення до приходу сильних морозів та снігових заметів.


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ремонт будинок 
Матеріали по темі