Економіка

У Житомирській області ще 8 підприємців отримають мікрогрант: гроші вкладуть у танцювальну студію і центр розвитку дітей

13 December 2022, 09:37

За підсумками 11 хвилі реалізації грантової програми мікрокредитування «Власна справа» (прийом заяв тривав з 14 по 27 листопада 2022 року) 8 підприємців Житомирщини отримають 1,7 млн грн на розвиток бізнесу.

Про це 13 грудня повідомила пресслужба Житомирської обласної служби зайнятості.

«З липня 2022 року, відколи в рамках урядового проєкту єРобота запрацювала програма мікрокредитування «Власна справа», минуло 11 періодів прийому заяв на отримання грантових коштів. У підсумку на Житомирщині – 95 схвалених бізнес-проєктів, поданих як нинішніми підприємцями для розширення діяльності, так і новачками для старту в бізнесі», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що на реалізацію своїх ідей вони отримають загалом понад 21,8 млн грн, тобто у середньому по 230 тис. грн кожен. Важливо, що упродовж пів року з часу надходження коштів грантоотримувачі зобов’язуються створити 229 нових робочих місць і працевлаштувати на них земляків.

Понад 60% тих, хто скористався урядовою програмою, – фізичні особи-підприємці, які мають досвід ведення бізнесу, чверть – початківці, кожен десятий отримувач - юридична особа.

«За підсумками передостаннього - ХІ періоду (подані заяви з 14 по 27 листопада) грантові кошти отримають 8 підприємців Житомирщини: п’ять ФОПів і троє новачків. Діючі підприємці планують розширення своїх бізнесів – танцювальної студії, виробництва військових знаків, кав’ярні, продуктового магазину та надання послуг з капремонту. А початківці передбачили використання коштів на відкриття центру раннього розвитку дітей, стокового та продуктового магазинів. Всі разом вони отримають майже 1,7 млн грн і забезпечать роботою додатково 14 людей», – розповідають у службі зайнятості.

Зазначається, що 12 грудня був останнім днем прийому заяв на отримання мікрогрантів у цьому році.

Відповіді на запитання щодо програми мікрокредитування можна отримати за телефонами : 0(412) 43-20-40 і 063-214-41-75 або в телеграм-каналі Житомирської обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_Zhytomyr.

Нагадаємо, за підсумками десятої хвилі реалізації грантової програми мікрокредитування «Власна справа» (прийом заяв тривав з 31 жовтня по 13 листопада 2022 року) 9 підприємців Житомирщини отримають понад 2,2 млн грн на розвиток бізнесу. В їхніх планах – створення щонайменше 22 нових робочих місць. Середній розмір гранту склав майже 248 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 3 жовтня 2022 року за підсумками шести періодів реалізації програми «Власна справа» в рамках проєкту «єРобота» 60 подавачів грантів із Житомирщини отримали позитивні рішення. На втілення своїх бізнес-ідей вони отримають загалом майже 13,7 млн грн, в середньому по 228 тис. грн кожен з переможців. Результатом розвитку їхньої підприємницької діяльності стане створення 153 нових робочих місць.

Станом на 2 листопада у підсумку восьмої хвилі державної програми мікрогрантів «Власна справа» на Житомирщині - 5 успішних заявок на загальну суму 1 млн 135 тис. грн. Втілення бізнес-ідей отримувачами грантів дозволить створити 13 нових робочих місць.

17 листопада 2022 року пресслужба Житомирського обласного центру зайнятості інформувала про підсумки дев’ятої хвилі державної програми мікрогрантів «Власна справа» на Житомирщині: йшлося 9 успішних заявок на загальну суму понад 2 млн грн. Втілення бізнес-ідей отримувачами грантів дозволить створити 19 нових робочих місць.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр зайнятості ЦЗ служба зайнятості робота бізнес грант мікрогрант підприємець  
Матеріали по темі