Економіка

У листопаді в Житомирській області найбільше подорожчали яйця, а ціни на овочі трохи знизилися, – статистика

14 December 2022, 16:16

На споживчому ринку Житомирської області у листопаді 2022 року порівняно з жовтнем ціни на продукти та безалкогольні напої зросли на 0,8%.

Про це 14 грудня повідомило Головне управління статистики у Житомирській області.

«Зокрема, ціни на яйця збільшились на 8,6%. Маргарин та інші рослинні жири, соуси та приправи, кава, чай і какао, безалкогольні напої, шоколад та масло –подорожчали на 5,4 – 3,0%. Ціни на м'ясо птиці, рис, кондитерські вироби з цукру, сир і м’який сир (творог), кисломолочну продукцію та сало зросли на 2,8 – 1,6%», – йдеться у повідомленні.

Також дещо збільшились у ціні хліб, кондитерські вироби з борошна, риба та продукти з риби, молоко, оливкова олія та свинина – на 1,0 – 0,2%.

Водночас, спостерігалось і зниження цін: на яловичину, борошно і крупи, міне­ральні та джерельні води, макаронні вироби, олію, цукор, морозиво – на 4,3 – 0,5%.

Ціні на овочі зменшились загалом на 0,3%. Зокрема, капуста подешевшала на 12,2%, коренеплоди, цибуля та гриби – на 5,5%, картопля – на 4,9%. Натомість, овочі, вирощені з насіння, подорожчали на 11,5%.Ціни на фрукти знизились у цілому на 5,6%, у т.ч. кісточкові – на 5,6%, банани – на 5,5%, цитрусові – на 5,4%, яблука – на 2,8%, ягоди – на 2,6%.

Ціни на алкогольні напої, тютюнові вироби підвищились у цілому на 2,1%, зокрема, на алкогольні напої – на 2,7%.

Нагадаємо, 9 грудня 2022 року продавці розповіли про ціни на Житньому ринку в Житомирі: стверджують, що яйця дорожчають, а вартість м’яса і сала незмінна.

Як повідомляв Житомир.info, за інформацією статистиків, на споживчому ринку Житомирської області у жовтні 2022 року, якщо порівнювати з вереснем, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 3,3%. Найсуттєвіше подорожчали яйця – майже на 70%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ціна продукти статистика ринок яйця овочі  
Матеріали по темі