Місто

В житомирській міській лікарні планують побудувати новий сучасний корпус з укриттям

15 December 2022, 10:17

На нове будівництво лікувально-діагностичного корпусу житомирської комунальної лікарні №2 хочуть отримати майже 200 млн грн грантових коштів від Європейського Союзу.

Про це на черговій сесії Житомирської міської ради 15 грудня сказав мер Сергій Сухомлин.

«Визначити орієнтовний обсяг фінансування на 2023 рік у сумі 228 млн грн, в тому числі – виготовлення ПКД (проєктно-кошторисної документації). Це окремий корпус, який ми плануємо побудувати, абсолютно новий, зі сховищем, з укриттям для всього персоналу і хворих лікарні. Корпус новий, сучасний, з обладнанням, дуже потрібним нашому місту і нашій області. Ми про це давно мріяли, не один раз про це говорили, але вчора з’явилася конкретна надія і конкретні строки, коли Євросоюз нам може профінансувати цей захід. До 20 грудня ми подаємо документи на цю програму, і є дуже велика ймовірність, що завдяки коштам Європейського Союзу, Європейського інвестиційного банку цей захід профінансують в розмірі близько 200 млн грн, це я кажу про грантові кошти (які не треба повертати – ред.). Найближчим часом, через 2-3 дні ми зможемо презентувати ескізний проєкт», - поінформував мер Житомира.

Також в лікарні №2 за кошти Європейського банку планують провести реконструкцію відділення екстреної медичної допомоги, орієнтовний обсяг фінансування – 30 млн грн. Ще 26 млн грн хочуть спрямувати на реконструкцію хірургічного відділення.

«Я хочу подякувати Європейському Союзу і Міністерству регіонального розвитку: це субвенція, яку отримає наша лікарня. Ми давно хотіли зробити всі ці ремонти, ми отримаємо грантові кошти від Європейського регіонального банку на виконання цих заходів», - пояснив Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, вдень 23 листопада після масованих ракетних ударів по інфраструктурних об’єктах країни в Житомирі зникло світло і якраз у цей час у житомирській лікарні №2 оперували хворого після інсульту: операцію завершували на акумуляторних батареях і генераторній станції.

Як повідомляв Житомир.info, пацієнтів житомирської міської лікарні №2 та перинатального центру перевозили до інших медичних закладів, бо ввечері 1 березня 2022 року від ворожого повітряного удару вікна та двері в цих будівлях повилітали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада лікарня будівництво Сухомлин ЄС грант  
Матеріали по темі