Новини компаній

Як отримати пасивний дохід

15 December 2022, 16:44

Отримувати дохід без постійних зусиль – перспектива дуже приваблива і це цілком можливо. Це називається пасивним прибутком. Він передбачає періодичне отримання грошей, надходження яких залежить від віку, зайнятості, стану здоров'я та інших мінливих обставин. У цьому питанні вам допоможе Євген Зубковский, який є експертом у галузі інвестицій.

Як отримувати додатковий дохід

Отримувати пасивний дохід можна з різних джерел:

  • банківські вклади;
  • недержавна пенсія;
  • купівля ЦП.

Банківський внесок – спосіб, який знайомий більшості людей. Банки виплачують відсотки за будь-яким вкладом, але щоб на ці відсотки можна було жити, потрібно дуже великий вклад, наприклад, при 4%, щоб отримувати на місяць 30 000 рублів сума інвестицій повинна становити приблизно 9 000 000 рублів.

Для отримання доходу у пенсійному віці можна завчасно оформити договір з одним із недержавних ПФ та робити певні відрахування.

Щоб отримувати доход тут і зараз, потрібно самостійно займатися інвестуванням. Це найвигідніший спосіб.

Інвестиції в ЦБ

Існують різні інструменти інвестування:

  • купонні облігації;
  • паї інвестфондів;
  • привілейовані акції.

Купаючи облігації, інвестор позичає свої гроші тому, хто їх випускає, натомість на обіцянку доходу. Цей прибуток можна отримати при погашенні облігації. Можна також отримати купонний дохід.

На відміну від звичайних акцій привілейовані гарантують дивіденди у певному розмірі, ця передбачуваність хороша для інвесторів-початківців.

В галузі інвестування діє закономірність: чим більший розмір доходу, тим вищий ризик. Починати краще з чогось найменш ризикованого, наприклад, з паїв інвестфондів, які мають високий рейтинг.

Допомога в інвестуванні

Інвестування – справа непроста, пов'язана з певними ризиками, і людині, яка не має досвіду, важко зорієнтуватися без допомоги.

Чому варто звернутися до провідного експерта в галузі інвестицій Євгена Зубковського:

  • Початкова консультація допоможе зрозуміти, який капітал необхідний і як його сформувати.
  • Під час наступних консультацій складається та реалізується особистий фінансовий план.
  • Онлайн-курс «Фінансове мислення» допомагає позбутися страхів і навчитися мислити так, щоб стати успішним інвестором.

Освоївши мистецтво інвестування, кожен може отримувати досить великий та надійний пасивний дохід протягом багатьох років.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пасивний дохід дохід 
Матеріали по темі