Події

Пожежі у Житомирській області за минулу добу: через замикання горіла будівля на фермі, а через «буржуйку» зайнявся магазин

19 December 2022, 14:55

За добу в Житомирській області рятувальники ліквідували чотири пожежі: у Брусилівській, Чуднівській, Чижівській громадах та у місті Коростишеві.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

Так, о 06:59 год. 18 грудня до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу у будівлі тваринницької ферми одного із сільськогосподарських підприємств у с. Яструбенька Брусилівської територіальної громади Житомирського району. З двох сторін будівлі, що горіла, розташовані свинарники, тварин на момент пожежі не було. Рятувальників сповістили місцеві працівники, які прийшли вранці на роботу. Для гасіння займання залучили два бойових розрахунки. Ускладнювала гасіння пожежі вітряна погода і тирса на даху. Рятувальникам вдалось ліквідувати загоряння за три години. Вогонь встиг знищити дах будівлі. Попередньо, займання сталося через коротке замикання електромережі.

Крім того, у с. Кихті Чуднівської територіальної громади того ж району бійці ДСНС ліквідували пожежу у житловому будинку. Вогонь встиг знищити лежак на площі 0,5 кв. м. Як з’ясувалося, в місці проходження димаря через дерев’яні конструкції була відсутня протипожежна розділка.

Того ж дня було ліквідоване займання в одному з продуктових магазинів у м. Коростишів. Магазин влаштований у металевому вагончику, в якому знаходилася «буржуйка». Загоряння сталося на даху біля димохідної труби. Внаслідок події пошкоджено оздоблення стіни на площі 2 кв. м. Вогнеборці не дали поширитись вогню на весь магазин та інші прибудови.

Також рятувальники ліквідували загоряння у с. Рихальське Чижівської територіальної громади Звягельського району в приватному житловому будинку, що, ймовірно, зайнявся через необережність під час куріння.

Як повідомляв Житомир.info, 13 грудня 2022 року на вулиці Вокзальній у Житомирі сталася пожежа в п’ятиповерхівці, ймовірна причина загоряння – коротке замикання в електромережі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальники ферма магазин  
Матеріали по темі