Новини компаній

Менеджери провідних біткоїн-компаній дають прогнози щодо подальшого розвитку ринку криптовалют

20 December 2022, 15:21

Криптовалютний ринок в 2022 році пережив низку потрясінь та непростих рішень, що негативно вплинули на всю сферу та спровокували кризу. Про те, чого чекати в 2023 році, розповідають експерти.

Через банкрутство біржі FTX, дефіцит в балансі якої досяг критичних 8 мільярдів доларів США, менеджери криптовалютних компаній прогнозують подальше зниження курсу біткоїна і не виключають навіть можливості повного знецінення валюти. Про такі настрої свідчать результати численних опитувань, що були проведені консалтинговою компанією BDC Consulting.

Які прогнози на майбутнє дають сьогодні

Як демонструють дослідження, більшість респондентів очікують падіння біткоїна до рівня 11479 доларів США. Дехто з опитаних вірить у криптовалюту та прогнозує зупинення процесу на показнику в 17000, ще кілька експертів дають менш оптимістичні прогнози і говорять про можливість падіння ціни на актив аж до нуля. Проте, навряд чи такий песимістичний сценарій справдиться.

Понад 90% учасників опитування вважають, що падіння FTX не повинне вплинути на зв’язок долара США та стейблкоїна. Більш ніж половина менеджерів планують продовжувати інвестувати в цифрові активи або, принаймні, не скорочувати суми, що хотіли вкладати в сферу раніше. Найбільшою довірою користуються компанії, що входять в топ критовалютних бірж https://cryptocart.com.ua/ - це Binance, Kuna, WhiteBit, Bybit та ін.

Позитивні очікування менеджерів на 2023 рік

Промовистим є те, що 60% опитаних не проти розширити портфель вже протягом наступного місяця. І лише третина менеджерів розповідає про відсутність бажання робити будь-які активні дії в кінці 2022 року. Але сам факт, що ніхто не планує позбавлятися криптовалюти та зменшувати об’єми інвестицій є гарним сигналом про те, що ринок впорається зі всіма негараздами та вийде з кризи.

У відповідь на прохання назвати найбільш безпечну сферу крипторинку, що демонструє гарний потенціал зростання в 2022-2023 році, менеджери біткоїн-компаній назвали багато різних інструментів та активів. Найпопулярніші з них: біткоїн, DeFi, GameFi, DEX, інфраструктурні рішення тощо. Аналітики та дані Cryptorank, Coingecko, Coinmarketcap підкреслюють, що саме ці сфери мають найбільшу ринкову капіталізацію проєктів, що в них представлені.

І особливу увагу BDC Consulting привертають інфраструктурні проєкти. Вони демонструють високі показники капіталізації та найменший серед всіх інших спад протягом 30 попередніх днів. Інфраструктурні проєкти необхідні для функціонування складної системи і реалізації програмного забезпечення, що працює на базі апаратних, хмарних засобів.

Один з найяскравіших прикладів – технологія Ethereum, від функціонування якої залежить виживання NFT-проєктів, смартконтрактів, інших компаній. І це дає привід стверджувати, що вона зможе зберегти свою цінність протягом довгого часу.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: криптовалюта біткоїн 
Матеріали по темі