Влада

Житомирська область отримає майже 250 млн грн субвенції на компенсацію різниці в тарифах на тепло і гарячу воду

21 December 2022, 12:15

Уряд під час засідання 20 грудня затвердив порядок та умови надання субвенції місцевим бюджетам на компенсацію різниці в тарифах на тепло і гарячу воду.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль – інформує пресслужба Кабінету міністрів.

«Уряд передає місцевій владі 14 млрд грн у вигляді субвенції. Це кошти, аби тарифи на тепло й гарячу воду для людей залишилися зараз без змін, але при цьому в підприємств теплопостачання були кошти для безперебійної роботи та ремонтів. Ми давали обіцянку, що Уряд допомагатиме і підтримуватиме місцеву владу. І ми цю обіцянку виконуємо», - наголосив Денис Шмигаль.

На Урядовому порталі оприлюднена відповідна постанова.

«Затвердити Порядок та умови надання у 2022 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на компенсацію різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води згідно із Законом України «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування», послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), послуги з централізованого водопостачання і централізованого водовідведення згідно із Законом України «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення», що додаються. Державній аудиторській службі здійснити заходи державного фінансового контролю, зокрема в частині підтвердження достовірності фактичних нарахувань та фактичних витрат, визначених теплопостачальними та теплогенеруючими організаціями згідно з положеннями Методики визначення заборгованості з різниці в тарифах, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 15 вересня 2021 р. № 977, за результатами компенсації їм у 2022 році з державного бюджету різниці в тарифах, та про результати поінформувати Кабінет Міністрів України», - йдеться у документі.

Розподілом Житомирській області передбачено виділення субвенції із спеціального фонду державного бюджету в розмірі 246 млн 882,1 тис. грн.


Скріншот з додатка до постанови КМУ

Нагадаємо, на засіданні міськвиконкому мер Житомира Сергій Сухомлин розповідав, що Уряд змінив методику розрахунку заборгованості з різниці в тарифах, і Житомир отримає не 17 млн грн, а майже 93 млн грн компенсації з держбюджету.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні Уряду 29 квітня 2022 року ухвалили рішення не підвищувати ціни на газ для населення та критично важливих підприємств. 29 липня 2022 року Верховна рада проголосувала за мораторій на підвищення цін на газ і тепло під час воєнного стану та пів року після нього.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ тариф субвенція бюджет тепло  
Матеріали по темі