Новини компаній

Актуальний план на SEO-оптимізацію сьогодні

22 December 2022, 12:07

Скласти план просування сайту – це перший крок для успішного бізнесу. Це необхідно для того, щоб ресурс із якісним контентом виявив свою ефективність на 100%. Допомогти в цьому можуть прості поради для новачків чи професійна SEO оптимізація від сайт24. Попередньо потрібно розібратися з аналітикою та скласти поетапну схему для просування платформи.

Для чого взагалі потрібен SEO-план

Логічно, що будь-яке маркетингове рішення повинно мати чіткі кроки дій. Адже треба врахувати тенденції ринку, особливості сфери, тренди, які встановлюють конкуренти та інше. Варто зазначити, що оптимальний термін, на який складається план – півроку. Це саме той період, за який можна досягти певних результатів, але при цьому залишатися на одній хвилі з аудиторією та конкурентами. Причин для складання схеми SEO-просування кілька:

  • видно чіткий та зрозумілий план дій;
  • ніякі деталі просування не будуть втрачені;
  • завжди зрозуміло, що робити далі, а які етапи ще завершено;
  • можна заощадити час та ресурси;
  • є короткий алгоритм для подальших проектів.

Зважаючи на те, що особливості роботи пошукових систем, видача та ключові запити змінюються регулярно, важливо визначитися з терміном плану спочатку. У цьому допоможуть експерти у просуванні. Вони чудово знають особливості конкретного ринку та зможуть визначити термін, за який схема виявить себе повною мірою.

Попередній аналіз сайту

Для початку варто провести загальний аудит порталу. Це необхідно для того, щоб визначити, на якому етапі сайт знаходиться зараз. Наприклад, варто розібратися, чи проект був підключений до різних інструментів веб-аналітики, чи працює на ньому індексація і так далі. Крім цього, експерти радять провести аудит головних конкурентів в сфері.

Звичайно, для аналітики можна скористатися послугами спеціалістів на зразок site24.com.ua. Для самостійного аудиту слід:

  • пошукати свій сайт, щоб визначити його місце у видачі;
  • вивчити особливості ТОП-5 ресурсів;
  • скористатися сервісами визначення ключових запитів, структури, відвідуваності та інших параметрів конкурентів;
  • перевірити доступність дзеркал;
  • переконатися, що портал працює коректно.

Ці кроки необхідні для визначення потреби у заміні чи доопрацюванні CMS. Після цього можна скласти основні пункти плану для подальшої оптимізації та приступати до роботи.

План для внутрішньої оптимізації

Основна мета – забезпечення якісного доступного контенту для цільової аудиторії. Із цим справляється внутрішня оптимізація. Зазвичай експерти рекомендують включити до плану такі кроки:

  • провести форматування метатегів;
  • здійснити аналіз заголовків, переконатися в їх коректності та вірній ієрархії;
  • створити візуально гармонічні адреси сторінок;
  • перевірити швидкість відкриття розділів;
  • додати мовні версії, мікророзмітку, мапу сайту;
  • перевірити будь-які помилки, які можуть бути виявлені SEO-сервісами.

Звичайно, це лише основні дії, необхідні для внутрішньої оптимізації. Втім, для стартового результату цього буде достатньо. Складніші роботи краще довірити експертам.

Що зробити для зовнішньої оптимізації

Ця опція відповідає за здатність порталу конкурувати із лідерами індустрії. Найкраще рішення – це стандартне нарощування маси посилань. Для цього рекомендується скористатися послугами авторитетних джерел. Що більше донорів посилається на портал, то краще буде його зовнішня оптимізація. Відмінний спосіб – це природні джерела на кшталт коментарів чи тематичних форумів. Ця робота має проводитися постійно, щоб сайт не потонув серед конкурентів.

Підсумовуючи, можна стверджувати, що план оптимізації ресурсу – це складний багатоетапний процес. Впоратися з ним самостійно можливо, проте це вимагатиме чималих часових та фінансових вкладень. Варто провести аудит, скласти продуманий план та провести грамотну внутрішню та зовнішню оптимізацію порталу.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: SEO SEO-оптимізація SEO-просування  
Матеріали по темі