Місто

«Житомирводоканал» завершує прокладання трубопроводу, але відключати воду для його під'єднання будуть після свят

22 December 2022, 13:50

Водоканал завершує роботи з прокладання північного магістрального трубопроводу, які розпочалися з 7 листопада.

«Реконструкція зараз триває на завершальному етапі. Ми пам’ятаємо, що будівельники нам обіцяли до 25 грудня завершити роботи, але на жаль, ви пам’ятаєте, що були ситуації з блекаутом, відключенням електроенергії. І як ви зараз можете бачити, є складна ситуація з житловою забудовою. Виявилося, що водопроводи проходять під житловими будинками і необхідно було домовлятися і проводити спеціальні переговори з мешканцями будинків, щоб можна було зробити роботу на їхніх подвір'ях із подальшим відновленням та відшкодуванням. Але ми впевнені, що до Нового року будівельники завершать роботи», - розповідає директор водоканалу.

На цій ділянці роботи розпочалися ще на початку листопада і станом на кінець грудня виконано лише 70% від запланованого.

«Зараз виконано близько 70% водопроводу. На даний момент ми проходимо дві найскладніші ділянки - це під житловим будинком позаду мене та через дорогу», - зазначає Роман Ілик.

Втім, директор «Житомирводоканалу» запевняє, що на свята місто не залишиться без води.

«Ми якраз не плануємо відключення на свята, на Новий рік, ми завершимо всі будівельні роботи і після цього в січні по завершенню свят ми плануємо робити переключення, і після цього місто Житомир ввійде в нормальний, стабільний режим водопостачання. На Новий рік тиск води повинен бути стабільним», - стверджує він.

Також Роман Ілик пояснив, яка ситуація в місті буде після свят.

«Буде відключення близько доби, яке потребуватиме зливу води з системи та перепідключення. Звичайно, обов'язково, ми всіх попередньо повідомимо», - зазначив він.

Директор водоканалу розповів, якою вийшла загальна вартість робіт та зауважив, що не може назвати конкретної вартості однієї ділянки.

«Насправді, це ж контракт не тільки на цей шматок, а на близько 10 км водопроводів, загальна сума склала близько 5 млн доларів», - наголосив Роман Ілик.

На місці проведення робіт виконроб ділиться, що під час прокладання трубопроводу виникли певні труднощі та невідповідності.

«На цій ділянці працюємо близько 2 тижнів, проходимо вулицю Короленка, прокладаємо методом санації новий трубопровід поліетиленовий діаметром 900 мм на цій ділянці маємо дуже багато переходів других мереж: кабельні, каналізаційні, водяні. Обіцяли 25 (ред. грудня), але технічно неможливо до 25 числа встигнути, бо в нас дуже багато невідповідностей з плановими роботами. Ми зараз знаходимо кути, які були відступні, попередньо ми не знали про них, тому воно затягується. Але до Нового року плануємо завершити повністю монтаж трубопроводу. Після свят буде відключення, буде проводитися промивка, гідравліка трубопроводу і запуск його в роботу», - прокоментував виконроб Євгеній Горщук.

Житомирянам уже після новорічних свят обіцяють стабільну подачу води, а поки доведеться ще зачекати близько двох тижнів.

Нагадаємо, з 7 листопада водоканал, завершивши підготовчі роботи, розпочав прокладати останню ділянку північного магістрального трубопроводу.

18 жовтня 2022 року в КП «Житомирводоканал» розповідали, що наприкінці жовтня розпочнуть прокладати останню ділянку північного магістрального трубопроводу протяжністю в 600 метрів. Зазначалося, що ці роботи вплинуть на тиск води. Найбільше це відчують житомиряни, які живуть у центральній частині міста. 27 жовтня пресслужба КП «Житомирводоканал» повідомила про початок робіт з прокладання останньої ділянки північного.

Як повідомляв Житомир.info, житомиряни в центральній частині міста з травня 2022 року потерпали через низький тиск води: від початку травня у Житомирі проводяться роботи з прокладання нового трубопроводу, через що у центральній частині міста у кількох десятків будинків низький тиск води: спочатку говорили, що ці незручності треба перетерпіти 9 тижнів. 1 липня з’ясувалося, що низький тиск води буде до кінця липня. 22 липня водоканал назвав новий термін завершення робіт та нормалізації тиску в центральній частині Житомира – у серпні. 9 серпня з’явилося повідомлення, що у другій декаді серпня підрядна організація має завершити роботи з реконструкції магістрального трубопроводу та ввести його в експлуатацію. Тиск води в центральній частині Житомира нормалізувався з 25 серпня, після повного відновлення роботи одного з головних трубопроводів міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал вода магістральний трубопровід трубопровід водопостачання 
Матеріали по темі