Новини компаній

Лов карася навесні на поплавець

23 December 2022, 10:46

Весняний лов карася на вудку з поплавцем - дуже захоплюючий і, варто сказати, результативний процес при правильному виборі місця, підгодовування та наживки. Звичайно, для цього потрібно буде врахувати безліч факторів, а ось зі снастями допоможе рибальський магазин у Києві «Condor Fishing».

Особливості клювання карася навесні

Вирушаючи на карася у весняний період, враховуйте погодні умови. Ви навряд чи зможете щось упіймати, якщо змінився тиск, чи йде дощ/сніг або почався період активного нересту. Крім того, ця риба не любить холодної води. Під час паводків збільшується каламутність води, у такі періоди клювання карася теж суттєво знижується. У цей час року потрібно дуже точно вибрати момент, коли вже не холодно, але ще не почався нерест.

Як правильно оснастити вудку поплавцем?

Щоб на рибалці не гаяти часу на припасування вудки, важливо врахувати всі нюанси ще вдома.

  1. Вудилище. Якщо ви використовуєте звичайну махову вудку, то як вудлище може виступати звичайна палиця оптимальної довжини. При лові з човна у водоймах невеликого розміру доцільніше використовуватиме телескопічне вудлище. Для далеких закидів снасті поплавця найкраще купити матчевий виріб. Він працюватиме навіть за умови зустрічного вітру.
  2. Поплавець. Весною карась досить активний і може потопити навіть важкий поплавець. Однак до вибору потрібно підійти з розумом, тому що дуже громіздкий виріб може злякати рибу. Ідеальний варіант - невелика модель, масою близько 1,5 грама, що має яскраве забарвлення. Це дозволить помітити навіть невелике клювання та отримати хороший улов.
  3. Ліска. Вудіння карася у весняний час на поплавець може здійснюватися при використанні звичайної капронової волосіні. Діаметр її залежатиме від умов лову. У прозорих водах можна застосувати тоншу нитку 0,12 міліметра, у каламутній – товщі 0,18 мм. Повідець важливо робити не товщі 0,2 міліметра.
  4. Гачки. Лов карася потрібно здійснювати за допомогою невеликих гачків. Важливо лише, щоб вони були міцними, гострими та темними.
  5. Котушка. Вона може знадобитися, якщо ви вудите матчевою вудкою. Добре, якщо виріб буде невеликим та безінерційним.

Придбати всі ці комплектуючі можна, відвідавши інтернет-магазин «Condor Fishing».

Де рибалити навесні, щоб упіймати карася?

Раніше навесні найкраще вудити карася на мілководді. Там вода швидше прогрівається, і риба починає виявляти активність раніше. Важливо, щоб це місце добре висвітлювалося сонцем.

Найвдалішим буде закинути вудку поблизу очеретяних заростей, саме там навесні годується карась.

Кращі підгодовування та наживки

Навесні карась добре клює і без підгодовування, якщо ви все ж таки хочете підгодувати, то підійде практично будь-яка крупа, заправлена нерафінованою олією, медом або анісом. Що стосується насадок, то ранньою весною риба сильно потребує білка, найкращою приманкою стане гнойовий хробак.У травні отримати відмінний улов можна, використовуючи, крім хробака, як приманку, конверсовану кукурудзу або інші рослинні насадки.

Поради бувалих рибалок

Зловити карася навесні - справа не складна, потрібно взяти тільки махову вудку, хорошу наживку і за потребою підгодовування. Однак деякі рекомендації можуть стати в пригоді.

  1. Обов'язково варто вивчити прогноз погоди на обраний день.
  2. Баночка з наживкою повинна дихати, краще зробити в кришці кілька отворів.
  3. Іноді при лові на вудку поплавця краще використовувати грузило, а поплавець використовувати як корисну масу.
  4. Як поплавець на карася можна використовувати гусяче перо.

Хорошого і результативного вам лову.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі