Новини компаній

Функції бездротової камери спостереження, які можуть працювати без інтернету

26 December 2022, 11:17

Бездротові камери відеоспостереження дуже зручні, оскільки їх можна розмістити будь-де. Для їхньої роботи потрібен інтернет, але що робити, якщо інтернет нестабільний, наприклад, в умовах, коли періодично вимикається електрика або падає пропускна спроможність мережі? Чи означає це, що ви залишаєтеся без відеоспостереження? Ні.

Які функції бездротових відеокамер працюють без інтернету

Попри те, що бездротові камери називаються камерами інтернет-протоколу (IP-камери), вони здатні функціонувати без інтернету, хоча функції відеоспостереження в цьому випадку будуть обмеженими. Але потрібно завбачливо подбати про деякі налаштування заздалегідь.

  1. Для під’єднання до мереживного відеореєстратора (NVR) бездротова камера використовує Wi-Fi або кабель Ethernet. За умови відсутності Wi-Fi достатньо Ethernet. Це дає змогу переглядати живі кадри на моніторі комп'ютера або мобільного ґаджета, які мають бути під’єднані до тієї ж локальної мережі, що і камера.
  2. Відзнятий матеріал вай-фай-камера може зберігати не лише в хмару (ця функція без інтернету не працює), а й на карту micro-SD, жорсткий диск або локальний пристрій пам’яті. Якщо камера має таку функцію, записи з камер залишаються доступними необмежений час. Періодично слід перевіряти, чи достатньо на носії місця для збереження інформації.

Якщо відсутність інтернет-зв'язку пов'язана з відсутністю електрики, відеоспостереження може продовжувати роботу від резервного джерела живлення, наприклад від акумуляторної батареї. Тут також важливо стежити, щоб батарея мала достатній заряд і своєчасно заряджати чи замінювати її. Альтернативний варіант — використовувати як джерело резервного живлення сонячні батареї, вони самозаряджаються.

Переваги використання бездротового відеоспостереження без під’єднання до Інтернету

Може здатися дивним, але використання Wi-Fi-камер без інтернету має не лише обмеження, а й переваги:

  • Вимкнено витік даних. Кіберзлочинці не можуть отримати доступ до системи відеоспостереження, яка не має виходу до інтернету. Після того як у всесвітню мережу стали масово зливати записи з чужих камер відеоспостереження, рішення про використання лише локальної мережі все частіше стає свідомим вибором, а не вимушеним і тимчасовим.
  • Не слід платити за використання хмарного сховища даних. Зазвичай це щомісячний внесок, який може коливатися у досить широких межах. Але якщо запис ведеться на фізичний носій, все, що потрібно, — створити достатньо місця на ньому (або кілька носіїв). Тут не можна виключити ризик крадіжки носія з інформацією на ньому, але організувати його безпеку всередині приміщення простіше, ніж захистити інформацію в інтернеті.
  • Пропускна здатність під’єднання до інтернету не знижуватиметься через відеоспостереження.
  • Наявність резервного джерела живлення гарантує продовження роботи відеокамер в екстрених ситуаціях, які не можна передбачати, але можна бути завжди готовими до них.

Які функції бездротових відеокамер не працюють без інтернету

Без під’єднання до інтернету в IP-камер відсутні такі функції:

  • Можливість віддаленого перегляду. Не вдасться переглядати відео з камер спостереження на смартфоні або комп'ютері, якщо ви поза локальною мережею (поза будинком).
  • Отримання повідомлень. У разі виявлення підозрілої активності система відеоспостереження не може надсилати миттєві оповіщення на застосунок у смартфоні або комп'ютер. Натомість оповіщення може відбуватися у вигляді ввімкнення сигналу тривоги, якщо така функція передбачена охоронною системою. Інший варіант — використання системою відеоспостереження мобільного зв'язку.
  • Запис даних у хмару та резервне копіювання.
  • Двосторонній зв'язок. Моделі IP-камер з динаміком та мікрофоном за наявності інтернет-доступу дають змогу віддалено спілкуватися з людьми на місці.

Висновок: бездротові камери відеоспостереження за будь-яких умов зберігають головні переваги — зручність розміщення в будь-якому місці та простоту монтажу, й навіть без інтернету залишаються досить функціональними.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: камера бездротова камера  
Матеріали по темі