Події

До суду скерували справу 31-річного коростенця, викритого на держзраді: загрожує 15 років ув’язнення або довічне

27 December 2022, 12:08

Слідчі Служби безпеки України завершили досудове розслідування щодо коростенця-агента військової розвідки рф. Обвинувальний акт скерований до суду.

Про це 27 грудня повідомила прессгрупа Управління СБ України в Житомирській області.

«Співробітники СБУ зібрали переконливі докази співпраці зловмисника зі зв’язковим із головного управління генерального штабу зс росії. Документально підтверджено передачу ворогу даних про:
• військові об’єкти та арсенал на території Житомирщини,
• стратегічні об’єкти-виробники оборонної продукції у трьох північних регіонах України», – йдеться у повідомленні.

Потрібну агресору інформацію чоловік передавав через месенджери у вигляді карт із прив’язкою до місцевості.

Зазначається, що отримані дані ворог міг використати для проведення масованих ракетних ударів по стратегічно важливій оборонній інфраструктурі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ворожим агентом виявився 31-річний житель Коростеня, колишній працівник місцевого стратегічного заводу.

У заборонених у нашій державі соцмережах чоловік не приховував свого схвалення так званої «спеціальної військової операції зс рф» в Україні.

Після тимчасової окупації ворогом північних районів Житомирщини на нього вийшов представник російської воєнної розвідки, який примітив ідейного рашиста саме через його проросійську позицію.

За інформацією контррозвідників, «куратор» від ГРУ провів зі своїм агентом детальний інструктаж щодо збору і конспіративних каналів передачі розвідінформації.

Викрили державного зрадника у липні цього року. Під час обшуків за місцем його проживання співробітники СБУ вилучили засоби зв’язку, які він використовував для комунікації з представником воєнної розвідки рф.

Ворожий агент з моменту затримання перебуває під вартою.

Обвинувальний акт за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч.2 ст.111 КК України), скеровано до суду.

Зловмиснику загрожує 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Документування злочину здійснювали контррозвідники та слідчі Управління СБ України в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

У пресслужбі прокуратури Житомирської області додають, що 31-річний коростенець, зокрема, передавав ворогу дані про розташування блокпостів.

«Так, отримавши 14.04.2022 від рашистського куратора інструкції щодо конспірації дій, вже того ж дня звітував про виконання завдання - повідомляв про розташування блок-постів і військової частини Збройних Сил України на території району, а також місця знаходження стратегічного об’єкту оборонної промисловості. Розвідані відомості про об`єкти обвинувачений власноруч позначав на карті – Google-Maps, робив знімок (скріншот) з монітора комп’ютера та передавав ворожій розвідці, яка могла їх використовувати для знищення ракетними ударами», – зазначають у прокуратурі.

Як повідомляв Житомир.info, 22 липня 2022 року у прокуратурі та СБУ інформували про викриття 31-річного жителя Коростеня, який надавав ворогу дані про військові об’єкти і збирався вступити до «розстрільних груп».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ зрада агент прокуратура держзрада Коростень  
Матеріали по темі