Економіка

У службі зайнятості підбили підсумки програми «Власна справа»: підприємці Житомирської області отримають понад 28,4 млн грн

28 December 2022, 16:14

За підсумками 12 хвилі реалізації грантової програми мікрокредитування «Власна справа» (прийом заяв тривав з 28 листопада по 12 грудня 2022 року) 28 підприємців Житомирщини отримають майже 6,6 млн грн на розвиток бізнесу. Загалом же за підсумками дванадцяти періодів підприємці отримають понад 28,4 млн грн.

Про це 27 грудня повідомила пресслужба Житомирської обласної служби зайнятості.

«З липня цього року в Україні в рамках урядового проєкту єРобота діяла програма мікрокредитування «Власна справа». 12 грудня був останнім днем прийому заяв на отримання мікрогрантів у цьому році», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за 12 періодів прийому заяв на отримання грантових коштів на Житомирщині – 123 схвалених бізнес-проєкти, поданих як нинішніми підприємцями для розширення діяльності, так і новачками для старту в бізнесі.

Загалом на реалізацію своїх ідей вони отримають понад 28,4 млн грн. Середній розмір мікрогранту – 231 тис. грн. За умовами отримання фінансової допомоги упродовж півроку з часу надходження коштів грантоотримувачі зобов’язуються створити 293 нових робочих місця для земляків.

Останній – ХІІ період (подані заяви з 28 листопада по 12 грудня) виявився найбільш результативним на Житомирщині. За його підсумками грантові кошти отримають 28 підприємців. Разом вони отримають майже 6,6 млн грн і забезпечать роботою додатково 64 жителі області. Початківці у сфері бізнесу передбачили використання коштів на відкриття домашньої мініпекарні, започаткування виробництва десертів та солодощів і навіть кочового бджільництва. Діючі підприємці планують розширення своїх бізнесів – закладів громадського харчування, продуктового магазину, діяльності деревообробного підприємства, відновлення діяльності клубу віртуальної реальності.

Відповіді на запитання щодо програми мікрокредитування можна отримати за телефонами: 0(412) 43-20-40 і 063-214-41-75 або в телеграм-каналі Житомирської обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_Zhytomyr.

Нагадаємо, за підсумками 10 хвилі реалізації грантової програми мікрокредитування «Власна справа» (прийом заяв тривав з 31 жовтня по 13 листопада 2022 року) 9 підприємців Житомирщини отримають понад 2,2 млн грн на розвиток бізнесу. В їхніх планах – створення щонайменше 22 нових робочих місць. Середній розмір гранту склав майже 248 тисяч гривень.

А за підсумками 11 хвилі реалізації грантової програми мікрокредитування «Власна справа» (прийом заяв тривав з 14 по 27 листопада 2022 року) 8 підприємців Житомирщини отримають 1,7 млн грн на розвиток бізнесу.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 3 жовтня 2022 року за підсумками шести періодів реалізації програми «Власна справа» в рамках проєкту «єРобота» 60 подавачів грантів із Житомирщини отримали позитивні рішення. На втілення своїх бізнес-ідей вони отримають загалом майже 13,7 млн грн, в середньому по 228 тис. грн кожен з переможців. Результатом розвитку їхньої підприємницької діяльності стане створення 153 нових робочих місць.

Станом на 2 листопада у підсумку восьмої хвилі державної програми мікрогрантів «Власна справа» на Житомирщині - 5 успішних заявок на загальну суму 1 млн 135 тис. грн. Втілення бізнес-ідей отримувачами грантів дозволить створити 13 нових робочих місць.

17 листопада 2022 року пресслужба Житомирського обласного центру зайнятості інформувала про підсумки дев’ятої хвилі державної програми мікрогрантів «Власна справа» на Житомирщині: йшлося 9 успішних заявок на загальну суму понад 2 млн грн. Втілення бізнес-ідей отримувачами грантів дозволить створити 19 нових робочих місць.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр зайнятості ЦЗ служба зайнятості робота бізнес грант мікрогрант підприємець  
Матеріали по темі