Новини компаній

Як правильно використовувати дитячу присипку

29 December 2022, 16:36

Ніжна і чутлива шкіра малюка потребує особливого догляду. У перші дні після народження потрібно приділяти увагу її захисту від мікроорганізмів та алергенів, щоб запобігти появі висипу, попрілостей та дерматиту. З цим завданням відмінно справляється дитяча присипка. Вона містить речовини, наділені адсорбувальними, бактерицидними, зволожувальними та протизапальними властивостями. Про особливості цього косметичного засобу та про те, як його правильно використовувати, дізнайтесь у поданій статті.

Особливості та склад дитячої присипки для новонароджених

Присипка — косметичний засіб, що відрізняється порошкоподібною консистенцією та приємним ароматом. Зовні вона схожа на борошно, що дозволяє легко припудрювати нею ніжну шкіру малюка. Її основними компонентами є:

  • тальк, що вбирає зайву вологу;
  • картопляний крохмаль, що прискорює загоєння ран;
  • оксид цинку, що пригнічує запальний процес.

Іноді в суміш додають екстракти лаванди й ромашки, а також речовини, здатні вбирати вологу, наділені протизапальними та бактерицидними властивостями. Це дозволяє використовувати засіб з лікувальною та косметичною метою, а також для попередження попрілостей.

Для чого потрібна присипка

Насамперед косметичний засіб використовують для профілактики попрілостей — запалень, що локалізуються у місцях, схильних до підвищеного потовиділення. Зазвичай вони є наслідком тривалого контакту шкіри з водою або мокрим підгузком, сильного потовиділення та носіння незручної білизни. За наявності попрілостей дитина стає неспокійною і плаксивою, на шкірі з'являються почервоніння та запалення. Це впливає на її сон, апетит та самопочуття.

Присипка має абсорбівні властивості. Вона видаляє зайву вологу з тіла, знімає роздратування і свербіж, позбавляє попрілостей. Регулярно припудрюючи шкіру, можна зменшити потовиділення та запобігти розвитку дерматиту.

Які бувають присипки для новонароджених

Компанії Johnson's Baby, Skarb Matki та інші виробники випускають пудру і рідкий тальк. Пудра знімає роздратування, що виникає під час контакту тіла з одноразовим підгузком. Серед інших її переваг виділяють:

  • антисептичну дію;
  • охолоджувальні та дезодораційні властивості;
  • високу швидкість поглинання вологи.

Головна перевага рідкого тальку — зручність використання. Він не сиплеться з флакона, при припудрюванні перетворюється на порошок і підвищує захисні функції шкіри. Цей засіб також має гігроскопічність, протизапальну та пом'якшувальну дію, не утворює грудки. Підібрати дитячу пудру або тальк можна в каталозі HimOpt.

Як користуватися дитячою присипкою

Доки дитині не виповниться 1 місяць, її шкіру краще обробляти кремом для немовлят. Починаючи з другого місяця з цією метою можна використовувати пудру або тальк. Їх краще наносити на місця, де шкіра найчастіше пітніє і покривається висипками — на складки, в область паху та пахв, згини ліктів. Попередньо засіб потрібно нанести на ватний диск чи долоні, а потім уже припудрити проблемну ділянку. Тіло при цьому має бути абсолютно сухим, рухи — легкими та акуратними.

Присипку наносять вранці та ввечері після водних процедур. У спеку процедуру можна повторювати частіше. Досить просто припудрити тіло малюка. Якщо засобу буде забагато, він осиплеться. Адсорбувальний ефект має тільки перший шар.

На відміну від дитячого крему, який спрямований на зволоження, присипка підсушує шкіру. Відповідно, застосовувати обидва засоби одночасно не можна. При правильному використанні результат припудрювання буде помітним через кілька днів.

Висновки

Дитяча присипка — засіб, який завжди має бути під рукою. З її допомогою можна захистити ніжну шкіру від попрілостей, подразнення та дерматиту. Це гарантує гарне самопочуття та міцний сон як у дитини, так і у батьків. Головне, щоб косметичний засіб мав безпечний та гіпоалергенний склад, схвалений педіатрами. Купити дитячу присипку перевірених брендів з кур'єрською доставкою по Україні можна в магазині HimOpt.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитяча присипка  
Матеріали по темі