Суспільство

В новорічні вихідні на вулицях міст і сіл Житомирської області працюватимуть додаткові поліцейські патрулі

30 December 2022, 17:05

Найближчими вихідними, які будуть і новорічними, на вулицях міст та сіл області працюватимуть додаткові поліцейські патрулі для безпеки місцевих жителів. Водночас правоохоронці нагадують правила поведінки у воєнний час, заборону використання піротехніки та обмеження пересування у комендантську годину.

Про це 30 грудня повідомляє пресслужба поліції Житомирської області.

«Правопорядок та безпеку забезпечуватимуть піші та автопатрулі. На дорогах області, де очікується дещо інтенсивніший рух, працюватимуть патрульні. До роботи залучено майже 460 поліцейських, з них 250 – безпосередньо в обласному центрі. Зважаючи на умови воєнного часу, поліцейські закликають жителів області дотримуватися правил безпеки, не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та пам’ятати, що у комендантський час (який нині починається о 00:00 та триває до 5:00) цивільним особам заборонено перебувати на вулицях. Варто пам’ятати, що нині всім необхідно мати при собі документи, що посвідчують особу, які, у разі необхідності, поліцейські перевірятимуть», - йдеться у повідомленні.

Поліція також нагадує, що не можна виїздити за межі автошляхів, відвідувати ліси, щоб не наражати себе на небезпеку натрапити на залишки ворожих боєприпасів або заміновані території.

Також наголошується, що в області заборонено використання феєрверків, салютів, петард тощо.

«Тож, шановні громадяни! Не порушуйте визначені правила, не наражайте на небезпеку себе та рідних, будьте пильними та обережними. У разі виявлення невідомих предметів чи речовин, підозрілих осіб, інших ситуацій, в яких ви чи оточуючі потребуєте допомоги, негайно звертайтесь до найближчого наряду поліції або телефонуйте на спецлінію 102. Нехай ці свята будуть спокійними, безпечними, теплими та світлими для усіх нас», - закликають правоохоронці.

Нагадаємо, Рада оборони Житомирщини з 23 грудня заборонила використовувати піротехніку – салюти, феєрверки та петарди.

Як повідомляв Житомир.info, 30 листопада 2022 року на позачерговому засіданні виконкому ухвалили рішення про заборону використання піротехнічних засобів у Житомирській міській територіальній громаді, на порушників чекає адміністративна відповідальність.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція Новий рік комендантська година піротехніка  
Матеріали по темі