Події

У Житомирському районі зупинили 25-річного водія ВАЗ, який перевозив незареєстровану рушницю: походження пояснити не захотів

3 January 2023, 12:59

Надвечір 2 січня інспектори сектору реагування відділу поліції №1 Житомирського райуправління у Станишівській громаді зупинили автомобіль ВАЗ 2101. Як виявилось, водій перевозив зброю, походження якої пояснювати відмовився.

Про це 3 січня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Під час огляду транспортного засобу поліцейські СРПП помітили у салоні рушницю. Водій ВАЗівки, 25-річний житель місцевої громади, не надав на неї дозвільних документів. А в результаті перевірки за відомчими базами з’ясувалось, що така зброя взагалі не облікована. Пояснити походження рушниці чоловік не захотів. За таких обставин на місце зупинки транспортного засобу поліцейські викликали слідчо-оперативну групу відділу поліції №1 Житомирського райуправління. Її працівники задокументували обставини та вилучили зброю. Попередньо, це рушниця ТОЗ-8 калібру 5,6 мм», - йдеться в повідомленні.

Рушницю направлено на експертне дослідження до регіонального експертно-криміналістичного центру МВС. Попередня кваліфікація події – ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

У поліції нагадують, за чинним законодавством такі дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Нагадаємо, 22 грудня пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області інформувала, що суд виніс вирок 65-річному мешканцю села Райок, який незаконно зберігав зброю та боєприпаси.

Як повідомляв Житомир.info, увечері 3 грудня 2022 року поліцейські зупинили 48-річну жительку м. Коростишева, в салоні її авто виявили чужу рушницю з прицілом нічного бачення. До того ж зброя офіційно вважалась втраченою після смерті її 26-річного власника. Жінці загрожувало ув’язнення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя рушниця незареєстрована зброя 
Матеріали по темі