Влада

Кабмін спростив порядок ввезення в Україну безпілотників, касок і бронежилетів

4 January 2023, 14:12

На час дії воєнного стану пропуск через митний кордон України гуманітарної допомоги – засобів індивідуального захисту, товарів для їх виробництва, безпілотників і їх частин – здійснюється за місцем перетину митного кордону.

Про це 4 січня повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

«Відповідні зміни до Постанови № 174 «Деякі питання пропуску гуманітарної допомоги через митний кордон України в умовах воєнного стану», ініційовані Міністерством економіки спільно з Міністерством оборони і Збройними Силами України та були підтримані Урядом. Зокрема, документом визначено, що перевізник заповнює та подає в паперовій або електронній формі декларацію на відповідний товар. У переліку такої гуманітарної допомоги - безпілотні літальні апарати, їх частини цивільного призначення та подвійного використання від донорів. Також, каски і бронежилети, виготовлені відповідно до технічних умов, військових стандартів, стандартів НАТО, нитки і тканини (матеріали) для виготовлення бронежилетів. Крім того, у новій редакції Постанови скасовуються заходи нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності та необхідність оформлення гарантійних листів», - йдеться у повідомленні.

Постанова, ухвалена на засіданні Кабінету міністрів 3 січня 2023 року, вже оприлюднена на Урядовому порталі.


Скріншот з додатка до постанови

Як повідомляв Житомир.info, 8 листопада 2022 року Уряд затвердив постанову щодо звільнення від сплати ПДВ та в’їзного мита важливих для проходження опалювального сезону товарів: газогенератори, електричні двигуни та генератори, електрогенераторні установки та обертові електричні перетворювачі, трансформатори, електричні акумулятори, електричні водонагрівачі та обігрівачі, а також деякі інші товари для енергетики та забезпечення тепла.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ дрон каска бронежилет Міноборони розмитнення імпорт 
Матеріали по темі