Події

До суду передали справу декана житомирського університету, який за хабарі закривав студентам сесії

5 January 2023, 10:05

У Житомирі судитимуть декана місцевого університету за вимагання та одержання хабаря: «закривав» студентські сесії за 400 євро.

Про це 5 січня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Прокурори Житомирської обласної прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт стосовно посадовця університету за фактом одержання неправомірної вигоди, поєднаної з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України)», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, декан факультету одного з університетів міста Житомира повідомив студенту, що відрахує його з університету, бо той не склав сесію. Однак, він може «закрити» сесію за певну винагороду – 400 євро. Аби уникнути негативних наслідків, студент погодився на вимогу декана.

Щоправда, скористатися неправомірною вигодою обвинувачений не встиг: його викрили 08.09.2022, у робочому кабінеті, відразу після одержання обумовленої суми.

Викрито корупційний злочин за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, Управлінням СБУ в області, Управлінням стратегічних розслідувань в області Нацполіції України та СУ Головного управління Нацполіції в області, яке проводило досудове розслідування.

Примітка прокуратури: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

У пресслужбі ГУНП у Житомирській області зазначають, що 46-річний посадовець обвинувачується у кримінальному діянні, передбаченому ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Декану загрожує ув’язнення на термін від 5 до 10 років.

Як повідомляв Житомир.info, 8 вересня 2022 року у робочому кабінеті затримали декана одного з факультетів університету міста Житомира після одержання ним від студента 400 євро неправомірної вигоди. Виявилося, що йдеться про декана факультету інженерії та енергетики Поліського національного університету Ярослава Яроша. Після затримання Корольовський районний суд відсторонив декана від роботи на два місяці та обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар декан університет Поліський університет ПНУ прокуратура  
Матеріали по темі