Економіка

В Україні минулого року бізнес сплатив податків на 80 млрд грн більше, ніж у 2021 році, - Шмигаль

6 January 2023, 16:04

У 2022 році бізнес сплатив податків на 80 млрд грн більше, ніж у 2021 році, а 2023 рік має стати роком перемоги України й роком початку відновлення економіки.

Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 6 січня – інформує пресслужба Кабміну.

«Підбиваючи підсумки 2022 року, хочу подякувати українському бізнесу, який сплатив на 80 млрд грн більше податків, ніж у мирний 2021 рік. Ваша стійкість, патріотизм, адаптивність і соціальна відповідальність дозволили втримати економіку України на плаву», - відзначив прем’єр-міністр.

Як підкреслив Денис Шмигаль, Уряд зі свого боку і надалі буде допомагати приватному сектору. Будуть продовжені програми пільгового кредитування, зокрема для відновлення бізнесу. Програма грантів єРобота також буде подовжена. Регуляторні та фіскальні стимули в межах Дія City, індустріальних парків та інвестнянь так само триватимуть.

«Ключовим завданням, за словами очільника Уряду, залишається продовження економічного безвізу з ЄС, завдяки якому були зняти всі мита та квоти на українську продукцію, що експортується в Європу. Логістика та нові маршрути для експорту так само будуть серед пріоритетів», - йдеться у повідомленні.

У своїй промові Денис Шмигаль зазначив, що українські громадяни та бізнес минулого року сплатили в державний бюджет понад 900 млрд грн. Ще 425 млрд сплачено до Пенсійного фонду та фондів соціального страхування. Близько 1 трлн грн Україна отримала від наших міжнародних партнерів.

Якщо говорити про найбільший рівень допомоги, то 410 млрд грн надали Сполучені Штати.

390 млрд грн надали країни Європейського Союзу та його інституції разом із Європейським інвестиційним банком.

88 млрд грн було отримано від МВФ.

60 млрд грн від Канади.

35 млрд грн від Великої Британії.

34 млрд грн від Світового банку.

17 млрд грн від Японії.

Також були й інші суми від багатьох партнерів.

Як повідомляв Житомир.info, станом на кінець грудня 2022 року в Житомирській області було 123 схвалених бізнес-проєкти для отримання грантових коштів по програмі «Власна справа»: підприємцями, які хочуть розширити діяльність, і охочі розпочати власний бізнес загалом на реалізацію своїх ідей отримають понад 28,4 млн грн, середній розмір мікрогранту – 231 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ бізнес Шмигаль податок  
Матеріали по темі