Фоторепортаж

Святкові фотозони та виступи колективів: у Житомирі триває фестиваль традиційного українського Різдва «Янголи віншують». Фоторепортаж

9 January 2023, 16:48

Святкові тематичні фотозони, виступи етнографічних колективів з Київщини та Житомирщини, ярмарок майстрів народної творчості, вечірні виступи діджеїв, тематичні театралізовані дійства від аматорських колективів міста та святкова атмосфера українського Різдва упродовж тижня очікуватиме на житомирян та гостей міста на фестивалі «Янголи віншують».

Фестиваль проходитиме з 8 по 15 січня у подвір’ї Навколокультурного простору за адресою провулок Скорульського, 5.

«Щодня до 15 січня по обіді люди можуть приходити фотографуватися на різдвяних фотолокаціях, з 15:00 тут можна послухати колядки у живому виконанні різних дитячих та дорослих колективів, а у четвер після 17:00 можна буде послухати діджеїв та навіть потанцювати. Оскільки холодно, то завтра діти будуть виступати у приміщенні. Але сподіваємося, погодні умови дозволять з 11 січня виступати на вулиці. На вихідні плануємо виступи дитячих театральних та етнографічних колективів. Усі зміни у програмі повідомлятимемо на сторінках у соцмережах», – розповів один з організаторів Ілля Грицанюк.

Сьогодні через прохолодну погоду тут на вулиці працюють лише фотозони, але вже від завтра дитячі колективи продовжать свої виступи у приміщенні. Фотозони користуються неабияким попитом серед містян, тож організатори обіцяють щодня трішки видозмінювати їх та додавати в них щось нове

Вхід на фестиваль вільний.

Організатори фестивалю: ГО «Цілком природно» у партнерстві з Управлінням культури та Управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради. Фестиваль відбувається в рамках програми «Культурна зимівля» від Іншої Освіти за підтримки MitOst e.V. і SAP.

Партнери заходу: Волонтерський штаб Житомира, Житомир.info, РА «Кран».

Як повідомляв Житомир.info, 9 січня 2023 року в житомирському дитячому садочку №10 влаштували фестиваль «Українська коляда – 2023». Діти разом з вихователями танцювали, співати й, звісно, колядували. Фестиваль проводить вдруге, але цього року без обмежень, тож кожна група обирала собі костюми, пісню та виготовляла Різдвяну зірку за власними вподобаннями.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Різдво колядка коляда фестиваль  
Матеріали по темі