Події

У місті Житомирської області горіла квартира у п’ятиповерхівці: рятувальники винесли з диму непритомного 52-річного власника

10 January 2023, 13:27

У Коростені 9 січня на пожежі в квартирі п’ятиповерхівки вогнеборці врятували 52-річного чоловіка, якого виявили непритомного на підлозі в задимленому приміщенні.

Про це 10 січня повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у Житомирській області.

«9 січня о 13:20 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в трикімнатній квартирі, що на останньому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку в м. Коростень. Дим вже відчули сусіди в своїх помешканнях і тому негайно викликали рятувальників. На місці події бійці ДСНС встановили, що всередині оселі спостерігається сильна задимленість, а в одній із кімнат горить ліжко. На підлозі в коридорі вони виявили у непритомному стані 52-річного власника. Ймовірно чоловік намагався врятуватися із задимленого середовища, але, надихавшись продуктів горіння, втратив свідомість. Рятувальники винесли його на свіже повітря та, до прибуття медиків, надали постраждалому першу долікарську допомогу, після якої він прийшов до тями. Каретою «швидкої допомоги» чоловіка доставили до лікувального закладу», - йдеться в повідомленні.

Пів години знадобилося фахівцям ДСНС для ліквідації загоряння. Вогонь встиг знищити ліжко в кімнаті. Інші приміщення оселі та сусідні квартири ушкоджень не зазнали. До гасіння залучалося 7 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки.

Попередня причина займання – необережність під час куріння. Наразі остаточні обставини надзвичайної події встановлюються фахівцями.

А у селі Житомирського району горіли 8 сараїв, що розташовувалися під одним дахом.

«Сьогодні вночі рятувальники та військові гасили пожежу у так званому «шанхаї», де вогонь охопив вісім сараїв, розташованих під одним дахом. Подія сталася у с. Новоівницьке Волицької громади Житомирського району. Повністю вдалося ліквідувати пожежу за 3 години. Вогнем знищені зазначені сараї на площі 210 кв. м. Вогнеборці не допустили розповсюдження полум’я на більш ніж десять таких будівель», - повідомляють у ДСНС.

Як повідомляв Житомир.info, 7 січня 2023 року в селі Житомирського району горів багатоквартирний будинок, із задимленого приміщення врятували двох чоловіків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа квартира полум'я рятувальники ДСНС 
Матеріали по темі