Події

Покинула дворічного сина на брата й зникла на три дні: у жительки Житомирської області забрали дитину через недогляд

10 January 2023, 13:47

Покинула дворічне маля на три дні: у Звягельському районі Житомирської області поліцейські та соцпрацівники забрали від молодої матері дворічного сина.

Про це 10 січня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Про ситуацію поліцейським повідомив житель одного із сіл Дубрівської громади Звягельського району. Два дні тому його 20-річна сестра покинула у нього своє дитя і пішла. Про жінку відомо, що вона сама виховує 2-річного хлопчика, звична до алкоголю і раніше вже притягувалась до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків.

«Цього разу ювенальні поліцейські та соцпрацівники, які прибули за викликом заявника, побачили, що дитина потребує лікарського обстеження і нагляду. Тож було прийнято рішення про поміщення хлопчика до медзакладу разом із дядьком», – розповідають у поліції

Жінка з’явилась у лікарню увечері наступного дня. Свою відсутність пояснила приватними справами. За нехтування обов’язками по вихованню малолітньої дитини поліцейські склали відносно неї адмінматеріали за ст. 184 КУпАП.

Водночас комісія виконкому сільради прийняла рішення про негайне вилучення дитини із сім’ї. Наразі хлопчик знаходиться під опікою медиків.

Нагадаємо, 20 грудня 2022 року в Житомирському районному управлінні поліції розповідали про п’ятьох дітей, яких нетвереза мати вигнала на вулицю. Дітлахи були легко одягнені та безпорадні, а матір пішла з квартири ще до приїзду поліцейських, залишивши там безлад та відчинені двері. Дітей вилучили, їх долю вирішують відповідні соціальні служби.

27 грудня правоохоронці повідомляли, що у місті Звягель Житомирської області поліцейські та соцпрацівники забрали від матері 9-річну дочку, дізнавшись, що дитина страждає від домашнього насильства. Згодом до медзакладу правоохоронці відправили ще одну дитину цієї ж жінки, якій лише 9 місяців.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2022 року в одному з сіл Стриївської громади Житомирської області люди побачили на вулиці нетверезу молоду жінку з немовлям на руках, яка постійно падала: викликали поліцейських, які разом із соцпрацівниками вилучили 11-місячну дитину з сім’ї.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: батьківський обов’язок недогляд дитина батьки мати ювенальна превенція Звягель  
Матеріали по темі