Події

Намішали різдвяних коктейлів: у Житомирській області медики рятували 14-річного підлітка від алкогольного отруєння

10 January 2023, 15:49

У Дубрівській громаді на Звягельщині увечері 7 січня ювенальні поліцейські розбирались з обставинами, за яких 14-річного підлітка у лікарні медики рятували від наслідків отруєння сурогатами алкоголю.

Про це 10 січня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Так, було встановлено, що парубок виховується бабусею. Саме вона викликала «швидку», коли онукові після гулянки з друзями вдома стало зле. Правоохоронці швидко розшукали інших учасників підліткової пиятики. Це дві місцеві дівчини, віком 14 та 17 років. Того вечора менша з дівчат винесла з дому пляшку горілки, а старша купила у сільському магазині 2 пляшки ігристого вина та енергетики. Спиртне розколочували у «коктейлі» та вживали на вулиці подалі від очей дорослих. Добряче сп’янілого юнака привели додому інші товариші», - йдеться в повідомленні.

Ювенальні поліцейські провели профілактичну роботу з родинами неповнолітніх дівчат. Разом з тим відносно їх батьків, а також бабусі-опікунки госпіталізованого хлопчика були складені адміністративні протоколи за фактами неналежного виконання обов’язків по вихованню дітей (ст. 184 КУпАП).

Водночас ювенальні поліцейські оформили адміністративний протокол відносно працівниці сільмагу, яка продала дівчині алкогольні напої (за ч. 2 ст. 156 КУпАП). Слід зазначити, що жінка місцева і добре знала про неповнолітній вік покупчині.

Наразі адмінматеріали вже направлені у відповідні органи для визначення передбаченого законодавцем покарання для кожного з дорослих.

Поліцейські закликають громадян бути відповідальними у питаннях виховання дітей.

Нагадаємо, з початку 2022 року поліцейські Житомирського району виявили майже сотню фактів втягнення дітей у пияцтво. За кожним із таких випадків правоохоронці склали адміністративні матеріали відносно дорослих. Нині у родинах, де були зафіксовані подібні порушення, окрім поліцейських, працюють і фахівці соціальних служб.

Як повідомляв Житомир.info, 13 січня 2022 року у Житомирі та Черняхові поліція склала протоколи на продавців, які не поцікавились віком і продали підліткам слабоалкогольні напої.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція діти алкоголь протокол дитина підліток пиятика 
Матеріали по темі