Місто

Як комунальники чистять Житомир від снігу і чи задоволені прибиранням містяни

11 January 2023, 12:05

Житомирські комунальники від вечора 10 січня і до сьогодні без зупину працюють над тим, аби розчистити дороги і тротуари міста від снігу, посипаючи їх протиожеледною сумішшю. За словами заступника мера Олександра Шевчука, за ніч на дороги міста висипали 217 тонн піскосуміші. Роботи ведуться і зараз.

«Комунальники почали працювати іще з вчорашнього вечора. Вночі працювало 10 одиниць техніки по вулицях міста – це посипання, очищення. Потім по другому разу посипали. Зараз вже друга зміна з 7 ранку поїхала працювати вулицями міста, які не встигли посипати і прочистити вночі. Що стосується тротуарів у місті, на жаль, у нас не відбулися торги щодо керуючих компаній, і зараз силами комунального підприємства прочищаються тротуари міста Житомира з 3-ї години (ред., ночі). Я особисто був о 5-й годині ранку в місті, і є в управлінні транспорту перелік вулиць, на яких тротуари вже прочищені і які прочистять найближчим часом, за декілька годин», – сказав заступник Житомирського міського голови.


Попри те, що місто поки не закупило в достатній кількості солі для протиожеледної суміші, її більш ніж достатньо для посипання доріг і тротуарів, запевняє заступник мера.

«У нас пройшли торги не у повному об’ємі, не повний об’єм солі був закуплений. Тому не стільки, скільки хотілося, але на сьогоднішній день, на січень включно, у нас вистачає. Паралельно оголошені ще торги на сіль. Думаю, домішаємо, і протиожеледної суміші буде достатньо, щоб пройти всю зиму», – розповідає заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

Разом із тим, заступник Олександр Шевчук радить, куди звертатись при виявленні погано розчищених або ж не посипаних доріг та тротуарів.

«Управління транспорту і зв’язку, є цілодобовий черговий на комунальному підприємстві. Якщо є вулиці, де перемет, якийсь порив, він реагує на ці повідомлення. Також постійно працює 102. У патрульних є чат, де вони скидають інформацію, на яких вулицях потрібно звернути більше уваги. Також працює комунальне та приватне підприємства, перевізники повідомляють про проблему: чи то піднятися, чи то заїхати в якийсь провулок – усе опрацьовується і перенаправляється техніка на ту чи іншу ділянку дороги», – зазначає Олександр Шевчук.

Запитуємо містян, як вони оцінюють якість прибирання на вулицях Житомира.

«В принципі на хорошу оцінку. Я вже йшла о 7-й годині ранку і вже було досить чисто», – ділиться Марія.

«Було почищено і можна було йти, не підсковзнутися і не впасти», – додає Анастасія.

«Перший день, поки не можу сказати нічого конкретного. Поки посипали трішки і на тому дякую», – коментує Олександр.

Втім деякі перехожі протилежної думки.

«Не дуже. Звісно, посипано, але можна було б і краще», – говорить Світлана.

«Сьогодні це жахливо, я не йду, а чи повзу, чи пливу до зупинки. Можна було пошевелитися, прибрати», – ділиться Таїса.

Натомість заступник мера закликає житомирян до розуміння, наголошуючи, що комунальники роблять усе можливе, аби містом можна булу безперешкодно пересуватися як транспортними засобами, так і пішки.

«Я ще раз хочу наголосити: не можна усе місто очистити і пересипати за годину-дві. Потрібно мінімум три-чотири години, і комунальники працюють», – підсумовує заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

Нагадаємо, ввечері 10 січня у міськраді обіцяли, що дороги й тротуари в Житомирі прибиратимуть від снігу та посипатимуть усю ніч.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сніг снігопад погода негода транспорт Шевчук дорога тротуар  
Матеріали по темі