Фоторепортаж

Червоний, синій та леопардовий – зимова мода житомирських тварин. Фоторепортаж

12 January 2023, 16:51

На міських вулицях все частіше можна зустріти песиків у яскравому зимовому вбранні.

Одяг для собак - це не просто мода, адже він виконує і корисні функції - зігріває чотирилапих, захищає від вітру та вологи, а ще робить їх більш помітними для водіїв.

«У першу чергу це не мода. Багато порід собак не пристосовані до низьких температур. Це як маленькі породи собак по типу йорків, чіхуахуа тощо, так і великі породи, у яких коротка шерсть та відсутній підшерсток, наприклад, добермани, ріджбеки. Одяг несе практичну мету - вберегти тварину від холоду», - розповідає ветеринарна лікарка КП «Центр захисту тварин» Вікторія Терещенко.

Та навіть коли улюбленці одягнені, довго гуляти при дуже низьких температурах лікарка не радить. Також вона зазначає, що обов'язково у вечірню пору на тварин потрібно одягати щось світловідбивне.

«Ті, хто переходить дорогу у вечірній час з тваринами, мають пам'ятати, що зазвичай тварина йде трішки попереду, і якщо власника водій ще може встигнути помітити, то тварину розгледіти дуже важко. Також у місті можна побачити собак не тільки у одязі, але і у взутті. Взуття одягають для того, щоб захистити лапи собаки від опіків сумішшю, якою посипають асфальт. Але не усі собаки погоджуються ходити у взутті, тому потрібно обов'язково добре мити лапи улюбленців після прогулянок, а за потреби обробляти їх хлоргексидином», - зазначає ветеринарна лікарка.

Власники житомирських чотирилапих одягають своїх улюбленців у яскраві куртки, светри, жилети та комбінезони. Найпопулярнішими є червоні, сині, рожеві та леопардові забарвлення.

Одна з господинь розповіла, що плете власноруч светри для себе та свого песика, щоб взимку було не лише тепло, але й гарно. А інший чоловік поділився, що купує для своєї улюблениці вживаний дитячий одяг, адже, на його думку, так і економніше, і екологічніше, і практичніше.

Гортайте карусель та милуйтеся на стильних та веселих чотирилапих модників.

Нагадаємо, журналісти Житомир.info розповідали, як житомиряни можуть допомогти безпритульним тваринам взимку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тварина собака Центр захисту тварин одяг 
Матеріали по темі