Новини компаній

Axie Infinity (AXS): ціна, ринкова капіталізація та інші показники

13 January 2023, 10:24

Зараз у світі є вже понад 10 000 різних криптовалют, проте здебільшого користувачі знають тільки про найвідоміші з них — Bitcoin (BTC) та Ether (ETH). Досвідчені трейдери дедалі більше надають перевагу диверсифікації своїх криптопортфелів. Для цього вони знаходять новіші активи, які здаються їм перспективними. Одним із гарних прикладів таких активів є AXS (Axie Infinity). Закладаємося, що ви ще не чули про таку криптовалюту. Ця віртуальна валюта відрізняється тим, що вона є внутрішнім активом гри Axie Infinity. Що це за гра, чим вона відрізняється від інших, чим цікава ця криптовалюта та багато іншого — у нашій новій статті. Дізнайтеся все про цю криптовалюту та, як і де її придбати вже зараз.

Що таке криптовалюта AXS?

Axie Infinity Shards (або AXS) — це криптовалютний токен на основі Ethereum, створений для гри Axie Infinity, де гравці можуть битися, збирати цікаві речі та створювати віртуальне королівство для своїх тварин. Крім цього тримачі активу можуть:

  • Отримувати винагороди за стейкінг токенів;
  • Грати в гру;
  • Брати участь у голосуваннях на платформі.

AXS криптовалюта також може бути зароблена гравцями за проходження ігор у всесвіті Axie Infinity або за створення контенту.

Мета Axie Infinity Shards — мотивувати гравців та розробників новими та захопливими способами. Серед інших цілей активу також:

  1. Винагороджувати гравців за взаємодію з Axie Infinity, одночасно спонукаючи їх утримувати свої токени.
  2. Децентралізувати право власності та управління Axie Infinity.

Творці гри хочуть, щоб Axie стала першою грою, яка справді належить та керується спільнотою, яка в неї грає. Але цей перехід до справжньої децентралізації відбуватиметься поступово.

Спочатку Axie Infinity випускатиме велику кількість AXS, але згодом розподіл емісії зменшиться.

Axie Infinity була розроблена компанією Sky Mavis — ігровою студією, яка була заснована на початку 2018 року. Команда студії складається із 40 штатних працівників, а їхня штаб-квартира розташовується в місті Хошимін, В’єтнам.

Axie вважається найбільшою та найсильнішою спільнотою у NFT-іграх. Попри те, що Axie — це весела гра, вона також має характеристики соціальної мережі та платформи для заробітку завдяки активній спільноті та можливості справді мати ресурси, зароблені в іграх.

Всесвіт Axie постійно розширюється за допомогою нових ігор і досвіду. Це дає змогу гравцям змагатися один з одним, використовуючи складні стратегії та тактики, щоб досягти найвищих місць у рейтингах або отримати бажані ресурси.

Кількість комбінацій Axie майже нескінченна. Кожен Axie має різноманітні частини, що ґрунтуються на унікальному генетичному коді. Ці гени відповідають частинам тіла, які можна по-різному інтерпретувати. Наприклад, у першому поколінні ігор усі Axie можуть грати в карти або використовувати бойові рухи, що залежать від частин їхнього тіла.

Ключова відмінність між Axie та звичайною грою полягає в тому, що дизайн блокчейну дає змогу створювати складні економіки та винагороджувати гравців, які можуть досягти високого рівня майстерності. Гравці можуть розважатися та працювати над досягненням амбітних цілей, одночасно заробляючи потенційні ресурси, які матимуть реальну грошову вартість завдяки відкритій економічній системі та попиту з боку інших гравців — «Грай і заробляй».

Мета Axie Infinity — створити екосистему дивовижних ігор Axie зі спільнотою та економікою, що належать гравцям. Роблячи це, вони надають права власності гри всім користувачам Інтернету, починаючи з геймерів. Axie — це цифрова нація, де люди з усього світу збираються разом, щоб грати, працювати та налагоджувати зв’язки на все життя.

Ціна AXS

Під час написання цієї статті ціна активу Axie Infinity (AXS) дорівнювала 6,30 USD. Найвища зафіксована ціна активу становила 165,37 USD. Ринкова капіталізація AXS становить орієнтовно 630 мільйонів доларів. Наразі в обігу є 100,1 мільйона AXS.

Де купити Axie Infinity (AXS)?

Активи AXS можна придбати на маркетплейсі самої гри, або скористатися більш зручними платформами для торгівлі криптовалютами, як-от WhiteBIT.

WhiteBIT — найбільша європейська біржа криптовалют, створена у 2018 році. На платформі можна спробувати спотову, професійну, маржинальну та ф’ючерсну торгівлю, а також скористатися великою кількістю торгових інструментів: ордерами (Market, Limit, Stop-market, Stop-limit, OCO, etc.), криптолендінгом, швидким обміном тощо. До того ж на біржі регулярно проводяться активності із цінними винагородами.

Біржа WhiteBIT приділяє багато уваги безпеці клієнтів: приблизно 96 % активів зберігається на холодних гаманцях, для облікового запису використовується антифішинговий код, адреси гаманців можна перевірити за допомогою функції AML, а платформа має свій власний страховий фонд.

Поповнити баланс акаунту можна з будь-якої банківської картки або з віртуального гаманця для криптовалют, а також за допомогою одного з багатьох доступних мерчантів. Зняття активів теж доступне через усі ці методи.

WhiteBIT має широкий вибір криптовалют, пар та методів депозиту та зняття активів. Криптовалюта Axie Infinity (AXS) доступна на біржі в парах AXS/USDT та AXS/BTC. Для того, щоби придбати віртуальні активи AXS на платформі, потрібно виконати такі кроки:

  1. Зареєструватися на біржі, натиснувши кнопку «Реєстрація» у верхньому правому кутку сайту.
  2. Пройти верифікацію особистості (для цього вам потрібно надати деяку персональну інформацію та документи для підтвердження особи).
  3. Поповнити баланс. Це можна зробити прямо з банківської картки (наприклад, monobank).
  4. Якщо ви поповнили баланс у гривні, вам потрібно обміняти її на USDT або BTC, аби мати можливість придбати AXS. Це можна зробити на сторінці швидкого обміну або виставивши ордер на купівлю цих активів. Зверніть увагу, що для цього ваші кошти мають зберігатися на Торговому балансі.
  5. Коли у вас на балансі є USDT або BTC, ви можете виставити ордер на купівлю AXS. Залежно від типу ордера, він може виконатися миттєво або згодом.
  6. Коли ваш ордер буде виконано, ви отримаєте свої кошти в AXS на баланс біржі.

Курс криптовалют до долара може змінюватися, адже всі віртуальні активи дуже волатильні, тому звертайте увагу на ціну AXS перед купівлею.

Наразі у світі є понад 10 000 різноманітних криптовалют: токени, коїни та стейблкоїни. Окрім найбільш відомих віртуальних активів (як-от Bitcoin, Ethereum, Tether, Litecoin та інші), є і багато цікавих криптовалют, про які мало, що відомо звичайним користувачам. Важливо постійно перевіряти нові перспективні активи, дізнаватися про їхніх розробників, мету, особливості та обирати найкращі. Адже для кожного трейдера дуже важливо мати різноманітне портфоліо криптовалют, щоб убезпечити себе від великих втрат у разі падіння ціні однієї або декількох валют.

Неможливо дізнатися завчасно, який із нових віртуальних активів може стати сенсацією у світі криптовалют. Іноді навіть один твіт від відомої персони може змінити все. Тож не бійтеся експериментувати, відкривати нові можливості та отримуйте можливість заробляти ще більше на криптовалютах.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: криптовалюта біткоїн 
Матеріали по темі