Економіка

За рік у Житомирській області аудитори під час ревізій виявили втрат на понад 146 млн грн, деякі матеріали передали у поліцію

13 January 2023, 16:33

Протягом січня-грудня 2022 року фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області виявили порушення, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму понад 146 млн грн та забезпечили відшкодування втрат на суму понад 40 млн грн.

Про це 13 грудня повідомила пресслужба Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

«Керівники місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій, за підсумками проведених заходів державного фінансового контролю, прийняли 53 управлінських рішення. Від упровадження пропозицій за результатами державних фінансових аудитів отримано економічного ефекту на майже 189 млн грн», – йдеться у повідомленні.

За допущені порушення 28 посадових осіб об’єктів контролю притягнуто до адміністративної відповідальності, 25 – до дисциплінарної, 18 – до матеріальної.

Водночас до порушників фінансово-бюджетної дисципліни застосовано 12 фінансових санкції у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушення та зупинення операцій з бюджетними коштами.

На розгляд правоохоронним органам передано матеріали 35 заходів державного фінансового контролю, за результатами їх розгляду розпочато 5 досудових розслідувань та 4 матеріали контрольних заходів долучено до вже відкритих кримінальних проваджень.

Також вручено 21 письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, в тому числі 9 повідомлень за переданими матеріалами заходів державного фінансового контролю та 12 повідомлень за результатами участі фахівців управління у досудових розслідуваннях, що проводилися правоохоронними органами.

Для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу України надіслано відомості про виявлені фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу, на суму майже 513 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 15 грудня 2022 року пресслужба Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області інформувала про результати перевірки комунального підприємства «Міськсвітло» Житомирської міської ради: загальна сума непродуктивних витрат та упущених вигод – понад 4,5 млн грн. А 4 січня 2023 року пресслужба повідомляла, що під час перевірки комунального підприємства «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» Житомирської міської ради виявили упущені вигоди та непродуктивні витрати на суму понад 22 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аудитор аудитори ревізія аудит  
Матеріали по темі