Економіка

У грудні статистики зафіксували зниження цін на продукти в Житомирській області

14 January 2023, 10:13

На споживчому ринку Житомирської області у грудні 2022 року порівняно з листопадом ціни на продукти та безалкогольні напої зменшились на 0,2%.

Про це 13 січня повідомило Головне управління статистики у Житомирській області.

«Зокрема, ціни на борошно і крупи, яловичину, соуси та приправи, м'ясо птиці, кондитерські вироби з цукру, каву, чай і какао, макаронні вироби – зменшились на 3,9-2,0%. Такі продукти як шоколад, свинина, маргарин та інші рослинні жири, безалкогольні напої, соняшникова олія – подешевшали на 1,8-0,3%», – йдеться у повідомленні.

Водночас, спостерігалось і зростання цін: масло, молоко, кондитерські вироби з борошна, кисломолочна продукція, сир і м’який сир (творог), оливкова олія та цукор – подорожчали на 3,6 – 1,8%.

Також дещо збільшились у ціні рис, хліб, яйця, риба та продукти з риби, сало, мінеральні та джерельні води – на 1,0 – 0,1%.

Ціні на овочі зменшились загалом на 1,6%. Зокрема, капуста подешевшала на 6,1%, коренеплоди, цибуля та гриби – на 2,3%, картопля – на 1,4%, овочі, вирощені з насіння, – на 0,5%.

Ціни на фрукти знизились у цілому на 1,5%, у т.ч. цитрусові – на 11,3%. Натомість, подорожчали банани – на 6,7% та яблука – на 2,6%.

Алкогольні напої та тютюнові вироби знизились у ціні на 0,5%, зокрема, алкогольні напої подешевшали на 2,7%.

Нагадаємо, 9 грудня 2022 року продавці розповіли про ціни на Житньому ринку в Житомирі: стверджували, що яйця дорожчають, а вартість м’яса і сала незмінна.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2022 року порівняно з жовтнем на споживчому ринку Житомирської області ціни на продукти та безалкогольні напої зросли на 0,8%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ціна ціни статистика ринок продукти ринок  
Матеріали по темі