Новини компаній

Як провести ремонт ноутбука та топ-3 найпоширеніші поломки

17 January 2023, 12:57

Дізнайтесь про топ-3 найпоширеніші поломки ноутбуків. Як їх можна уникнути та як діяти, якщо потрібен терміновий ремонт ноутбука.

Поширені поломки ноутбуків

У житті сучасної людини важливе місце займає комп’ютерна техніка. Вона активно використовується для навчання, роботи, розваг та іншого. Особливою популярністю серед споживачів користуються ноутбуки, які відрізняються своєю компактністю, мобільністю, легкістю та потужністю. Якісні ноутбуки мало чим поступаються стаціонарним ПК. Крім цього, вони здатні більш надійно захистити особисту інформацію.

Чим більший попит, тим більше пропозицій. Тож на сьогодні знайти на ринку можна безліч різних моделей даної техніки. Всі вони різняться між собою цінами, характеристиками, можливостями, дизайном та якістю. Але є один аспект, який об’єднує абсолютно всі моделі – виникнення з часом поломок. Існує цілий список найпоширеніших поломок ноутбуків. При виникненні поломки найкращий варіант – це відвідати сервісний центр, який надає послугу «Ремонт ноутбуків» у вашому місті. Про найпоширеніші поломки даної техніки – далі.

Залитий ноутбук

З такою проблемою, як залитий ноутбук, до сервісного центру звертається більш ніж 30% користувачів. Часто така поломка є фатальною. Але у більшості випадків смерті гаджета можна було б уникнути, надавши техніці правильну першу допомогу.

Якщо на ноутбук пролилась рідина, то потрібно негайно дістати батарею та перевернути ноут клавіатурою донизу. Після цього рідину потрібно витерти таким чином, щоб вона не потрапила на екран. Не вмикаючи гаджет, його потрібно негайно віднести до сервісного центру для чистки.

Ноутбук не заряджається

Якщо ноутбук під'єднаний до мережі, але при цьому він не заряджається, то причин може бути декілька:

  1. Неполадка системного програмного забезпечення.
  2. Проблеми з зарядним пристроєм.
  3. Знос батареї.
  4. Механічні неполадки.

У такому разі першочергово потрібно перевірити зарядний пристрій і при потребі замінити його. У більшості випадків саме це є причиною поломки. Якщо ж все ж таки це не допомогло, то розв'язати проблему допоможе лише кваліфікований майстер. Адже самостійно розбирати ноутбук та копатися у його технічній начинці без спеціалізованих знань не можна.

Поломки клавіатури

Причин з яких не працює клавіатура ноутбука існує декілька, а саме:

  1. Програмний збій. Розв'язати проблему можна, перезавантаживши гаджет за допомогою тачпаду, мишки. Якщо це не допомогло, то потрібно відкрити меню BIOS та скинути останні налаштування.
  2. Пошкодження/ відсутність драйвера. Розв'язати проблему можна, зайшовши на сайт виробника та завантаживши, надалі встановивши драйвер.
  3. Пошкодження шлейфу.
  4. Механічні пошкодження.

Останні дві поломки вважаються найскладнішими та впоратися з ними здатний лише кваліфікований спеціаліст. Тож у такому разі потрібно буде відвідати сервісний центр.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ноутбук ремонт 
Матеріали по темі