ДОПОМОГА

У Житомирі збирають консервні банки та картон для виготовлення окопних свічок, містян просять долучатися

17 January 2023, 14:40

У Житомирі міська рада збирає металеві бляшанки та гаптокартон для виготовлення окопних свічок. Для цього встановили жовті контейнери поблизу Центру надання адміністративних послуг та кінотеатру «Жовтень».

«Ми починаємо збір металевих банок для наших Збройних Сил, за допомогою яких ми будемо виготовляти окопні свічки. Потрібен картон, потрібна ось така баночка. Чим вона нижча, тим краще. Картон потрібен теж чим щільніший, тим краще, щоб вона довше горіла і давала тепло. Така баночка приблизно горить дві з половиною години. Якщо у когось є парафін, то теж можна приносити в кінотеатр «Жовтень» - це перша локація. Друга локація, куди можна зносити - на Майдан Польовий, 8 у ЦНАП. Там так само стоять такі чотири жовтих контейнери», - розповідає начальник управління житлового господарства Житомирської міської ради Андрій Гуменюк.

Збір анонсували напередодні й реакція містян не забарилася. Від ранку 17 січня, на одній із локацій в середмісті, люди активно наповнюють контейнери консервними банками.

«Жінка з роботи назбирала», - говорить Костянтин.

«Все, що було вдома, я збирала до цього баночки. Помила їх, почистила, щоб принести якусь користь», - ділиться Юлія.

«Наш під’їзд, всі знайомі, всі збирали, зносили і відправили мене», - додає Єлизавета.

«Це не тільки мої, скинулися знайомі. Ми теж раніше робили свічки, але зараз не маємо змоги їх робити», - підсумовує Олександр.

Організатори збору діляться: через погодні умови, потреба захисників у окопних свічках щодня зростає. Тому, хотілося б, аби якомога більше людей долучилися до благодійної ініціативи.

«Якщо це окоп, або місце, де немає можливості встановити буржуйку - це дуже важлива річ і це те, що допомагає нашим воїнам зігрітися в таку холодну погоду. Можна і чай підігріти і шкарпетки просушити. Вона дійсно допомагає і наші військові їх потребують», - коментує начальник управління житлового господарства Житомирської міської ради Андрій Гуменюк.

Виготовлятимуть окопні свічки для захисників працівники комунальних підприємств міста.

«Рецепт» окопних свічок від житомирських волонтерів дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: окопна свічка свічка 
Матеріали по темі