Місто

Житомир отримав допомогу від благодійників: крупи, буржуйки та потужні генератори

17 January 2023, 16:33

У межах підписаного меморандуму з міськрадою благодійники фонду BGV нададуть Житомиру 5 тонн круп, 40 буржуйок та 15 генераторів. Продукти й буржуйки підуть на підсилення роботи «Пунктів незламності», а от потужні генератори допоможуть забезпечити безперебійну роботу об'єктів критичної інфраструктури та закладів освіти міста в умовах тривалої відсутності електроенергії. Отримувачі тішаться такій допомозі та вже знають, як використовуватимуть її з користю.

«В нашому садочку організовано «Пункт незламності», його забезпечили потужним генератором для того, щоб працювала котельня і щоб у «Пункті незламності» було тепленько. У нас є ще один генератор для підзарядки гаджетів», – каже завідувачка Житомирського ДНЗ №10 Наталія Гуть.


«Сюди розвантажується генератор потужністю 32 кВт. В першу чергу він забезпечить безперебійну роботу системи автоматизації котелень, системи управління і аварійно-диспетчерську службу. Тому що, коли зникає світло, ми стаємо «сліпі». Майже 50% котелень працює в автоматичному режимі, і ми не можемо підтримувати цей режим без наявності електричної енергії на серверних комп’ютерних системах», – розповідає директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин.

Нині на балансі комунального підприємства 16 генераторів з 36 необхідних. Тому потреба в них лишається, і не тільки на «Житомиртеплокомуненерго», а й на інших критично важливих комунальних підприємствах міста. Тож благодійники планують продовжувати та розширювати перелік допомоги надалі.

Нагадаємо, завдяки меморандуму, підписаного 27 грудня 2022 року з благодійним фондом, Житомир мав отримати генератори, теплові гармати та продукти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: меморандум буржуйка генератор  
Матеріали по темі