Місто

У середмісті Житомира освітяни влаштували акцію «Єдині» до Дня Соборності України

18 January 2023, 11:32

Тримаючи у руках прапорці та синьо-жовту стрічку освітяни Житомира влаштували акцію «Єдині» на майдані Соборному. Утворивши символічний ланцюг єдності працівники департаменту освіти заспівали гімн, бажаючи миру та соборності Україні.

«Ми повинні бути єдиними, вільними, соборними. 44 садочки, 32 школи, 5 ПТУ - ми всі долучаємось до цієї акції. На жаль, зібратися ми не можемо, але кожен у своєму закладі зробить цей ланцюг, який покаже, що ми єдині і ми вільні. Кожен дасть свій посил для того, щоб наші захисники і захисниці відчули, що ми на місцях теж з ними. Ми дуже дякуємо сьогодні усім нашим воїнам, ЗСУ за те, що ми сьогодні можемо навчатися, жити, знаходитись у місті, де йде життя. Це дуже важливо для нас, всіх житомирян і всієї України», - розповідає заступниця директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко.

«Ми дуже сподіваємось, що вчителі, педагоги, діти, приєднаються до цієї акції і серед житомирян стане традицією в цей день збиратися разом, говорити про Україну, про боротьбу і про нашу перемогу», - коментує головний спеціаліст департаменту освіти Житомирської міської ради Ольга Єрмакова.

«Щоб наша молодь виростала грамотною, знала своє минуле, дивилась у своє майбутнє з відкритими очима, його розуміла, поважала країну, в якій живе, любила мову, якою розмовляє і любила своє місто - це дуже важливо», - додає інженер-технолог департаменту освіти Житомирської міської ради Ольга Лісогурська.

Учасниця акції пані Ольга згадує, як 33 роки тому, разом із родиною, стала частинкою першого «живого ланцюга» єднання і які емоції тоді вирували у її душі.

«Коли був самий перший акт з’єднання, коли стояли від Заходу до Сходу, тоді в районі села Березівка була приєднана до цієї акції. Не тільки я, а і вся моя родина. Мама моя виходила, тато, сестра - ми всі були горді за цю акцію і чекали, що Україна стане незалежною, суверенною, і що в ній все буде добре».

Загалом, символічна акція єднання до Дня Соборності України відбудеться у 81 навчальному закладі міста.

Як 21 січня 2022 року на Михайлівській житомиряни утворили «ланцюг єдності», тримаючись за прапор України, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День Соборності урочистості прапор ланцюг єдності Ковтуненко Єрмакова Лісогурська 
Матеріали по темі