Новини компаній

​Навіщо потрібне SEO-просування сайтів в інтернеті

18 January 2023, 16:31

Якщо у вас є офлайн-бізнес, який приносить стабільний прибуток, то це добре. Але ви можете заробляти як мінімум у 2 рази більше, якщо у вас є сайт, і ви пропонуєте свої товари чи послуги онлайн. Проте наявності самого веб-ресурсу, який представляє вас в інтернеті, замало. Його потрібно розкручувати. Тобто, займатися SEO-просуванням сайту.

Що таке SEO-просування?

SEO розшифровується як “search engine optimization”, тобто це пошукова оптимізація. Під цим поняттям розуміється певний алгоритм дій, направлених на такі результати:

  • Вихід сайту в топ-10 пошукової видачі Google по ключовим фразам;
  • Збільшення відвідуваності веб-ресурсу;
  • Збільшення кількості конверсій – продажів;
  • Впізнаваність бренду.

Види SEO-просування сайту

Пошукова оптимізація поділяється на 2 види:

  • Внутрішня. Включає в себе технічний аудит, внесення мета-тегів, створення оптимізованого контенту та внесення його на сайт (тексти, відео, фото, аудіо та ін.), юзабіліті, внутрішній лінкбілдінг, налаштування метрик, аналітики та ін.;
  • Зовнішня. Переважно це зовнішній лінкбілдінг – розміщення посилань на ваш сайт на трастових веб-ресурсах, для збільшення кількості цитування і надання ваги сайту, що просувається. Також це робота з ресурсами відгуків, Google Maps та ресурсами web 2.0 – Вікіпедія, Лінкедін, Квора та ін.

Чому вашому бізнесу необхідна пошукова оптимізація

Аудиторія інтернету росте буквально щоденно. І люди все частіше шукають можливість замовити товар чи послугу в інтернеті не виходячи з дому. Тому, якщо ви хочете “дотягнутися” до вашої аудиторії, яка купує в мережі, вам потрібно бути помітним для неї. Перебування у ТОП-10 органічної видачі – це чудова вітрина. Те, що ви в першій десятці, свідчить, як мінімум, про те, що ви дійсно вкладаєтесь у власний бізнес і вам не байдуже на власну репутацію – користувачі інтернету розуміють це підсвідомо, коли бачать вас на першій сторінці пошуку.

Без пошукової оптимізації чи SEO-просування сайту вийти в лідери по пошуковим запитам нереально. Як мінімум тому, що ваші конкуренти займаються розкруткою, і ця стаття витрат для них є обов’язковою. По суті, це ваша реклама, ваш маркетинг – те, що рухає будь-який бізнес вперед.

Що потрібно для просування сайту

Для цього потрібен самий мінімум – наявність готового веб-ресурсу. Старого чи нового – значення не має. Лише сайт і ваше бажання займатися пошуковим просуванням. Вам необхідно звернутися до профільного SEO-агентства – в таких компаніях, як правило, є весь необхідний штат для виконання всіх робіт з нуля під ключ. Вам не потрібно бути SEO-спеціалістом, копірайтером чи маркетологом – залиште заявку на SEO.UA, і з вами зв’яжуться, нададуть консультацію та вирішать питання з вашим маркетингом.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: SEO SEO-оптимізація SEO-просування  
Матеріали по темі