Влада

Житомирська ОВА інформує, що минулого року 765,7 млн грн були витрачені на протидію російській агресії та ліквідацію наслідків війни

23 January 2023, 17:46

Минулого року в Житомирській області спрямували на утримання доріг 582 млн грн, з яких 380 млн грн – цільова субвенція з держбюджету, а на заходи щодо протидії збройній агресії росії та ліквідацію наслідків війни витратили 765,7 млн грн.

Таку інформацію 23 січня надали Житомир.info в Житомирській обласній військовій адміністрації після публікації матеріалу про обсяги витрат областей на утримання доріг, які часом у десятки разів перевищують видатки на ТрО і громадську безпеку.

«За даними казначейського звіту у 2022 році місцеві бюджети Житомирської області спрямували на утримання автомобільних доріг 582 млн грн, зокрема 380 млн грн цільової субвенції з державного бюджету, яка не може бути використана на будь-які інші цілі. У той же час, протягом 2022 року з місцевих бюджетів області на заходи, пов’язані з протидією збройній агресії росії та ліквідацію наслідків війни спрямовано 765,7 млн грн. Ця сума включає підтримку підрозділів Збройних сил України, заходи з територіальної оборони, підтримку ВПО, облаштування укриттів, відновлення пошкодженої інфраструктури», - інформує ОВА.

Нагадаємо, в публікації на сайті сайту ZN.UA зазначалося, що в Житомирській області в 2022 році витрати на утримання доріг становили 443 млн грн, а видатки на ТрО, громадську безпеку та мобілізацію – 4,8 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, на початку серпня 2022 року начальник ОВА Віталій Бунечко розповідав, що місцеві громади Житомирської області виділили 26 млн грн на обладнання укриттів у школах. 24 жовтня 2022 року департамент регіонального розвитку ОДА оприлюднив інформацію про дві угоди з ТОВ «АртХаус» на капітальний ремонт укриттів: в обласній лікарні ім.Гербачевського за 15 млн 360 тис. 220 грн та адмінбудівлі на майдані Корольова за 5 млн 689 тис. 937 грн. З середини жовтня 2022 року департамент регіонального розвитку ОДА укладав угоди на ремонт покрівель та заміну вікон пошкоджений внаслідок обстрілів житлових будинків та інших будівель, які знаходяться в містах Малин, Овруч, Коростень та в селах Коростенського району: більша частина договорів була розподілені між двома житомирськими фірмами: ТОВ «Науково-виробнича фірма "Термоуніверсал"» та ТОВ «Артхаус».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОВА дорога ремонт укриття ОДА ТрО бюджет 
Матеріали по темі