Новини компаній

Саморозвиток українців в період війни

24 January 2023, 10:37

Ми живемо в дуже незвичайний період людської історії. З однієї сторони епідемії, війни та глобальне потепління - не найкраще, що б могло з нами статися. Та з іншого боку, розвиток технологій, в тому числі інформаційних, відкривають перед нами нові можливості. До прикладу, якщо про електричну лампочку в минулому столітті українці дізналися лише через кілька років після її винайдення, то в 2022 році новина про знайдення тюленя-альбіноса на Сахаліні розлетілася по світу за лічені години.

Як не загубитися в цьому шаленому потоці інформації? Які пріоритети розставити та не стати жертвою фейків? Саме для того й існують спеціальні сайти та платформи, про які ми сьогодні вам розкажемо. Серед них варто виділити сайт з цікавими фактами Red Letter (https://www.red-letter.com.ua/), а також освітні платформи Прометеус, EdEra, Освіторія та інші.

Мета таких платформ полягає в поширенні знань на різну тематику, популяризації навчання протягом усього життя людини. Багато із них з 2022 року (через повномасштабне вторгнення росії) надають українцям безкоштовні доступи до освітніх курсів та програм. Наприклад, на Прометеусі та Coursera ви можете знайти курси з програмування, маркетингу, дизайну, економіки, побудови онлайн-бізнесу, управління персоналом, медицини, історію тощо. Варто зауважити, що не всі мають переклад українською мовою чи відповідні субтитри.

Якщо ж душа ваша лежить до вітчизняних платформ чи сайтів, то тут також є чимало корисних та цікавих екземплярів. Наприклад, формат “енциклопедій про все на світі” з корисними фактами напевно ніколи не втратить своєї популярності. Чудовий сайт цього зразка - Red Letter. Його відвідувачі одразу поринають з головою у вир неймовірних статтей та цікавинок. Тут ви зможете дізнатися цікаві факти про Київ чи князя Ярослава Мудрого. Автори лаконічно та зрозуміло відповідають на такі поширені питання як чому сонце на заході часто буває червоним, або ж хто такі масони насправді. Варто зауважити, що завдяки зручній навігації, ви не загубитесь та завжди зможете легко знайти необхідну для вас інформацію.

Важлива інформація для авторів, письменників та копірайтерів: розробники сайту заохочують читачів писати власні роботи про корисні факти. І якщо ваша стаття відповідатиме всім критеріям і пройде перевірку, вона має всі шанси бути розміщеною на платформі.

Ще один чудовий приклад роботи наших співвітчизників - EdEra - одна із найбільших українських освітніх платформ. На ній вас чекають інтерактивні курси, підручники, спецпроєкти та освітні блоги. Оскільки на сайті крім курсів про медицину, історію, маркетинг тощо є багато цікавих підручників, він чудово підійде для вчителів, а також для тих, хто готується здавати ЗНО.

Як ми бачимо, зараз у вільному доступі є чимало цікавої та корисної інформації. Головне для кожного з нас - зрозуміти, що ми хочемо дізнатися та впевнено рухатися до мети.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі