Економіка

В Державному аграрного реєстру вже є майже 3 тисячі виробників з Житомирської області

24 January 2023, 11:56

Майже 3 тисячі агровиробників Житомирщини зареєструвалися у Державному аграрному реєстрі.

Про це 24 січня повідомляє пресслужба ОВА.

«Упродовж 5,5 місяців функціонування Державного аграрного реєстру, в системі зареєструвалося понад 95 000 аграріїв. Як повідомляє Департамент агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОВА, на Житомирщині таких підприємств налічується майже 3 000. Лідером за кількістю агровиробників, зареєстрованих у ДАР є Миколаївська область − понад 9 000 реєстрацій з серпня 2022 року», - йдеться у повідомленні.

За час роботи ДАР відбулося чимало оновлень, неодноразово розширювався функціонал та інструментарій платформи, повноцінно впроваджені коштом Європейського Союзу та інших іноземних партнерів 4 програми підтримки малих агровиробників:

бюджетна субсидія на 1 га сільгоспугідь і спеціальна бюджетна дотація на ВРХ (корови) усіх напрямів продуктивності (50 млн євро);

перша гуманітарна допомога у вигляді засобів тимчасового зберігання зерна (рукавів) місткістю 200 тонн, реалізована у партнерстві з Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО);

у продовження цієї програми − реєстрація для отримання комплектів спеціальної техніки для завантаження/розвантаження зернових рукавів.

Як реєструватися і користуватися ДАР дивіться у покроковій інструкції.

Довідка ОВА: Державний аграрний реєстр (ДАР) – це автоматизована електронна система, створена Мінагрополітики за технічної допомоги Світового Банку, коштами Європейського Союзу для ефективного і прозорого розподілу та адміністрування усіх видів підтримки для українських аграріїв, що надаються в межах державних програм, у вигляді грантів від міжнародних партнерів, а також будь-яких інших видів технічної допомоги.

Як повідомляв Житомир.info, 7 листопада 2022 року начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко інформував, що область отримала 2255 рукавів для зберігання зерна: такі засоби тимчасового зберігання врожаю дозволять аграрним підприємствам області захистити майже 500 тисяч тонн нового врожаю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДАР аграрій реєстр АПК агропідприємство 
Матеріали по темі