Події

У Житомирі на Богунії перевірка документів у чоловіка завершилася обшуком в його квартирі, де виявили нарколабораторію

24 January 2023, 13:32

У Житомирі поліцейські під час обшуку виявили місце виготовлення наркотиків.

Про це 24 січня повідомляє пресслужба поліції Житомирської області.

«23 січня оперативники кримінальної поліції, які працювали в мікрорайоні Богунія обласного центру, звернули увагу на підозрілого чоловіка. Відтак його зупинили для перевірки документів. Під час поверхневої перевірки з’ясувалось, що 35-річний житомирянин зберігає у кишені пакунок з кристалічною речовиною, попередньо – наркотичним засобом. Під час розмови з ним стало зрозуміло, що чоловік вдома має ще запаси. Відтак за його місцем проживання провели невідкладний обшук. У результаті правоохоронці виявили в квартирі електронні ваги, різні ємності, медичні шприци, дзеркало із нашаруванням речовини білого кольору, пляшки оцтовою кислотою та рідинами невідомого походження, а також пакунок з подрібненою рослиною масою. Такі складові могли свідчити про протиправну діяльність, пов’язану з виготовленням наркотиків», - йдеться у повідомленні.

Все знайдене вилучили працівники слідчо-оперативної групи Житомирського райуправління поліції та направили на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

У межах розпочатого кримінального провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ч.1 ст. 309 ККУ поліцейські з’ясовують походження та призначення вилучених речовин. Також перевіряють, чи не причетний чоловік до поширення наркотиків.

Поліція нагадує, що незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту карається штрафом від 1000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 тис. грн до 51 тис. грн) або виправними роботами на строк до 2 років, або піврічним арештом чи обмеженням волі на строк до 5 років.

Як повідомляв Житомир.info, 23 січня 2023 року правоохоронці інформували про викриття у Житомирі міжрегіонального наркотрафіку, в якому задіяні семеро осіб з різних областей: учасники діяли за чіткою схемою збуту метадону, яку розробила 55-річна організаторка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція нарокотик Богунія перевірка документів наркотики 
Матеріали по темі