Суспільство

На трасі у Житомирській області ремонтують міст, який був підірваний задля зупинення техніки окупантів

25 January 2023, 15:54

На автодорозі державного значення Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський ремонтують міст через річку Тростяниця, який був підірваний під час активних бойових дій в області.

Про це 25 січня повідомила пресслужба Служби автомобільних доріг у Житомирській області.

«Тривають роботи з капітального ремонту мосту, що був зруйнований внаслідок бойових дій у Житомирській області. Практично повністю штучну споруду через річку Тростяниця на трасі М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський було розібрано, адже пошкодження не дозволяли продовжувати ремонтні роботи. Наразі вже завершено роботи з влаштування паль та триває бетонування верхньої частини фундаментів, що розподілятиме навантаження на основу», – йдеться у повідомленні.

У САД зауважують, що автомобільна дорога М-21 для Житомирщини є однією з основних міжнародних транспортних артерій у плані логістики та гуманітарних вантажів.

Під час активних бойових дій в області підрив мосту зупинив техніку російських загарбників. Одразу після деокупації північних районів регіону були розпочаті роботи з влаштування тимчасової переправи, аби відновити сполучення.

У Службі автодоріг зазначають, що об'їзд функціонуватиме, поки не буде зведено новий міст.

Фото пресслужби САД

Також там нагадують, що на автомобільних дорогах державного значення області внаслідок військової агресії російської федерації було зруйновано 5 штучних споруд:

  • Міст через річку Дубовець на автомобільній дорозі М-06 Київ – Чоп,
  • Міст через річку Ірша на автомобільній дорозі М-07 Київ – Ковель – Ягодин,
  • Міст через річку Тростяниця на автомобільній дорозі загального користування державного значення М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський,
  • Міст через річку Грезля на автомобільній дорозі загального користування державного значення Р-02 Київ – Іванків – Овруч,
  • Міст через річку Медведка на автомобільній дорозі загального користування державного значення Р-02 Київ – Іванків – Овруч.
  • На чотирьох з них були влаштовані тимчасові переправи, які забезпечують рух легкового та важковагового транспорту.

    Нагадаємо, 5 грудня 2022 року пресслужба Служба автомобільних доріг у Житомирській області повідомляла, що в Малинській територіальній громаді Коростенського району відкрили рух відновленим мостом річку Ірша, який був пошкоджений внаслідок ворожих авіаобстрілів. Йдеться про переправу на трасі М-07 Київ – Ковель – Ягодин.

    Як повідомляв Житомир.info, 27 вересня 2022 року перший заступник голови «Укравтодору» Андрій Івко повідомляв, що на автомобільних дорогах державного значення в Житомирській області внаслідок військової агресії російської федерації зруйновано 5 штучних споруд. Зокрема, Івко називав міст через річку Ірша на автомобільній дорозі М-07 Київ – Ковель – Ягодин км 91+966.

    Житомир.info

    Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
    Теги: САД міст  
    Матеріали по темі