Суспільство

У Житомирській області 27 січня будуть аварійні відключення світла, - обленерго

27 January 2023, 12:15

У Житомирській області за розпорядженням НЕК «Укренерго» вводять графіки аварійних відключень.

Про це 27 січня близько 11 години попередило АТ «Житомиробленерго».

«27.01.2023 року аварійні відключення електроенергії. Шановні споживачі!

За розпорядженням НЕК "Укренерго" в Житомирській області введені графіки аварійних відключень. Такий вимушений крок пов’язаний із перевищенням поточного споживання електроенергії понад ліміт, наданий НЕК "Укренерго" для нашої області», - йдеться в повідомленні.

В обленерго наголошують, що укладені на ранок графіки погодинних відключень тимчасово не діють.

«У зв‘язку з відключеннями можливі коливання напруги. Тому для збереження електроприладів, просимо не залишати їх в розетках, особливо ті, які керуються мікросхемами і мікрочіпами! Використовуйте їх через 15-30 хвилин після відновлення електропостачання, поки енергосистема не стабілізується», - підкреслюють в обленерго.

Нагадаємо, 14 січня у Житомирській області застосовували превентивне відключення електроенергії.

14 січня об 11:31 год. Житомирський міський голова Сергій Сухомлин вийшов у прямий ефір у Facebook та попередив житомирян про ймовірність масштабної повітряної тривоги й відключення електроенергії. Також закликав зробити запас води.

А о 13:15 год начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко повідомив про загрозу ракетного удару з використанням стратегічної авіації ворога та закликав жителів бути вкрай уважними до сигналів повітряної тривоги. Також просив відключити всі зайві електроприлади.

Зауважимо, що у випадку довготривалих відключень електроенергії кожен може прийти в «Пункт незламності», аби зарядити свої гаджети, зігрітися та скористатися інтернетом. За інформацією ОВА, на Житомирщині діє 306 «Пунктів незламності» (без врахування пунктів відповідального бізнесу та ДСНС).

Як у Житомирі працюють мобільні «Пункти незламності», дивіться у фоторепортажі за 29 грудня 2022 року

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 23 листопада 2022 року житомиряни грілися та заряджали гаджети в «Пунктах незламності», В одному з таких пунктів люди були і вранці 24 листопада. Адреси пунктів незламності у Житомирі та селі Вереси дивіться тут. 25 листопада обласна військова адміністрація нагадувала адреси більш ніж 300 «Пунктів незламності», які є на території області, та просила інформувати про можливі проблеми у роботі цих пунктів за телефоном: 067 499-29-16.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Укренерго обленерго світло електрика електропостачання електроенергія 
Матеріали по темі