Місто

У Житомирі підключають новопрокладений водогін: майже два тижні в центральній частині міста буде знижений тиск води

27 January 2023, 13:51

Комунальне підприємство «Житомирводоканал» попереджає про зниження тиску води в центральній частині Житомир впродовж 10-14 діб: почали перепідключати новий трубопровід.

Про це пресслужба водоканалу повідомила вдень 27 січня.

«Друзі, у нас для вас дві новини: одна – хороша, інша – потребує розуміння. Ми нарешті на фінішній прямій – завершуємо прокладання аварійної ділянки найважливішого для міста магістрального водогону. Зовсім скоро «випробування незадовільним тиском» буде позаду, а вода до тих абонентів, які пройшли це випробування, транспортуватиметься новеньким трубопроводом, який служитиме вірою і правдою щонайменше 50 років, але нам варто пережити найскладніший етап. Сьогодні підрядна організація розпочала роботи із перепідключення новопрокладеної мережі, але цей процес, на жаль, супроводжуватиметься незручностями – тиск подачі води орієнтовно протягом 10 – 14 діб у мешканців центральної частини міста може бути незадовільним», - йдеться у повідомленні.

Після цього буде проведення гідродинамічних випробувань, промивка і дезінфекція трубопроводу.

«Заміна 10 км зношеного магістрального водогону, якому вже за 40 і який «перепрацював» майже 20 років, дозволить нам скоротити витрати на ремонти, а вам – забезпечить надійне безаварійне транспортування води; дасть змогу нам скоротити витоки, а вас «живитиме» водою, яка не зазнаватиме вторинного забруднення у мережах, роз’їдених корозією; допоможе нам заощадити енергоспоживання за рахунок зменшення витоків», - наголошують в комунальному підприємстві.

Нагадаємо, станом на 22 грудня 2022 року КП «Житомирводоканал» завершувало роботи з прокладання північного магістрального трубопроводу і в січні, по завершенню свят, планували провести переключення.

Як повідомляв Житомир.info, 18 жовтня 2022 року в КП «Житомирводоканал» розповідали, що наприкінці жовтня розпочнуть прокладати останню ділянку північного магістрального трубопроводу протяжністю в 600 метрів: ці роботи вплинуть на тиск води, особливо в центральній частині міста. 27 жовтня пресслужба КП «Житомирводоканал» повідомила про початок робіт з прокладання останньої ділянки північного і вже 7 листопада водоканал, завершивши підготовчі роботи, розпочав прокладати останню ділянку північного магістрального трубопроводу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал вода магістральний трубопровід тиск води трубопровід водопостачання Житомирводоканал 
Матеріали по темі