Місто

У Житомирі екологи виявили забруднення річки Крошенки в районі міського полігону

27 January 2023, 16:37

Фахівцями Державної екологічної інспекції Поліського округу підтверджено факт забруднення річки Крошенки у районі Житомирського міського полігону ТПВ.

Про це 27 січня повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«10 січня поточного року на «гарячу лінію» Інспекції надійшло повідомлення про те, що з Житомирського міського полігону твердих побутових відходів стікає фільтрат, що призводить до забруднення водного об’єкта. Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища виїхали на місце ймовірного правопорушення та у результаті огляду з’ясували, що в безіменному струмку, який знаходиться поряд з полігоном, наявна вода темного кольору, яка згодом потрапляє у річку Крошенку», - йдеться в повідомленні.

Фахівці Інспекції здійснили відбір води у струмку для проведення лабораторного дослідження.

За результатами дослідження, проведеного спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю, виявлено значні перевищення низки показників складу і властивостей води, про що складено відповідні протоколи.

Матеріали перевірки будуть надіслані до правоохоронних органів для долучення до кримінального провадження, відкритого правоохоронними органами за фактом порушення природоохоронного законодавства (ст. 242 ККУ).

Нагадаємо, на початку літа 2022 року міський голова Житомира своїм розпорядженням створив робочу, яка мала вивчити питання забруднення річки Крошенка. 8 липня відбулося засідання робочої групи. Під час засідання голова робочої групи Сергій Кондратюк зазначив, що на забруднення річки Крошенка може впливати не лише забруднення земель та водойми з боку сміттєзвалища, а і розташування там поблизу гаражного кооперативу, де проводяться ще слюсарні та монтажі роботи техніки, що і зливається також у струмок. А депутат Житомирської райради Олександр Міщенко запевняв, що «лабораторні дослідження підтвердили забруднення фільтратом із міського сміттєзвалища Швиридівського ставу на р. Крошенка».

Як повідомляв Житомир.info, в квітні 2022 року у Житомирі екологи виявили скиди нечистот із приватного сектору в річку Крошенка: за самовільні скиди у водойму громадянам вручили приписи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: річка забруднення Крошенка еколог екологічна інспекція 
Матеріали по темі