Новини компаній

Полювання з тепловізором – світ нових відчуттів

27 January 2023, 16:39

Полювання – одне з найдавніших занять представників сильної половини людства. У сучасному світі сильно змінився набір інструментів, за допомогою яких відбувається пошук і реалізація видобутку бажаного трофею. Гвинтівки і нарізні карабіни стріляють набагато далі перших найдавніших рушниць. У пошуку тварин крім мисливських собак і примітивної оптики стали брати участь прилади нічного бачення і тепловізори. Якщо в першому випадку дальність виявлення нічної оптики сильно обмежена, то тепловізори не залишають ні єдиного шансу бути непоміченим. Одним з головних недоліків останніх залишається їх висока вартість. Якщо розглядається варіант придбання пошукового приладу для полювання, то на користь тепловізора є величезна маса очевидних переваг.

Де купити тепловізор в Україні

На сьогодні в Україні є кілька десятків інтернет майданчиків, що пропонують тепловізори від будь-яких виробників. Осібно стоїть київська компанія Оптікс Сторе, вона має статус офіційного дилера багатьох відомих брендів. Ціна на тепловізор opticstore.com.ua/ua/catalog/teplovizory відповідає рекомендаціям виробників до роздробу. Правдивий цінник можна порівняти з офіційним сайтом будь-якого представленого бренду. Великий модельний ряд дозволяє вибрати рішення для самого широкого кола завдань. Персонал допомагає з підбором тепловізора під виділений бюджет з урахуванням індивідуальних побажань замовника. Одним з головних переваг є надання офіційної гарантії.

На що звернути увагу при виборі тепловізора

1. Головною робочою характеристикою будь-якого тепловізора є його ефективна дальність виявлення. Чим більше цей показник, тим дорожче коштує прилад. Реалізовано це за рахунок дорогих комплектуючих: чутливого сенсора і потужного германієвого об'єктива. Тому при підборі слід, в першу чергу, відштовхуватися від передбачуваних завдань. Для полювання в загоні з вишки або підходу підійде навіть малопотужна тепловізійна оптика з дистанцією виявлення до 600 метрів. Вартість таких приладів приблизно 400-500$. Для завдань на дистанціях більше одного або двох кілометрів, доведеться вже розщедритися і взяти тепловізор вартістю близько 3000$.

2. Модулі Wi-Fi, GPS, далекомір і відео. Практично кожен тепловізійний монокуляр оснащений вбудованими функціями: записи, спільної роботи зі смартфонами і багатьма іншими корисними опціями. Великого впливу на вартість вони не надають, але значно розширюють функціонал будь-якого приладу. Мисливець може зберегти в пам'яті всі кадри вдалих спостережень або добутих трофеїв. Колеги можуть у режимі реального часу стежити за подіями, вести прямі трансляції в мережу, будувати маршрути і ділитися координатами з друзями.

Замість висновків. Безсумнівно, тепловізійна оптика внесла значні корективи в весь процес полювання. Для пошуку тварин у складних умовах видимості краще приладу не знайти. Тому для мисливців, які воліють виходити на промисел в темний час доби, не звертаючи уваги на сюрпризи погоди - купівля тепловізора просто обов'язкова.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тепловізор 
Матеріали по темі